Predstavljen glavni projekat saobraćajne signalizacije u Vlasenici

VLASENICA

Predstavljen glavni projekat saobraćajne signalizacije u Vlasenici

Predstavnici banjalučkog „Projekta“ danas su u opštini Vlasenica prezentovali glavni projekat vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije i opreme na području ove opštine. Nakon izvršene analize postojećeg stanja u ovoj oblasti, izrađen je glavni projekat, a članovi Savjeta za bezbjednost opštine Vlasenica, koji čine predstavnici svih relevantnih ustanova i institucija, dali su svoje prijedloge, sa ciljem da se na što kvalitetniji način riješe saobraćajni problemi u ovoj opštini.

Predstavnici „Projekta“ izložili su prijedlog mjera i rješenja za poboljšanje uslova saobraćaja. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da su se stekli uslovi za realizaciju ovog projekta, čime će se smanjiti negativni efekti u saobraćaju, te da ovo predstavlja sistemski pristup rješavanju problema u oblasti bezbjednosti saobraćaja, u kojoj je stanje na području opštine Vlasenica prilično neuređeno.

Na današnjem sastanku zaključeno je da na većem dijelu urbanog područja Vlasenice ne postoje saobraćajni znakovi tamo gdje su neophodni, a i oni koji postoje pretežno su neadekvatno postavljeni, ili oštećeni.

Vlasenica je jedna od deset opština u Republici Srpskoj koje implementiraju projekat iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a koje sufinansira Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

www.opstinavlasenica.org