Položeno cvijeće na svježe rane

VIJESTI ZVORNIK

Položeno cvijeće na svježe rane

Pomenom i polaganjem vijenaca na spomen ploču jedanaest poginulih policajaca u odbrambeno-otadžbinskom ratu i sjećanjem na policajca Dragana Đurića koji je poginuo u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik 27. aprila 2015. godine, danas je u Policijskoj upravi Zvornik obilježen 4. april – Dan policije Republike Srpske.

Pomen je služilo mjesno sveštenstvo, a vijence su položili predstavnici Policijske uprave i Gradske uprave Zvornik, te boračkih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je da poginuli policajci, koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, nikada neće biti zaboravljeni.

“Ovo je prilika da sa predstavnicima lokalne zajednice i boračkih udruženja položimo cvijeće na spomen ploče naših poginulih kolega koji su dali živote za Republiku Srpsku”, rekao je Abazović i podsjetio da je obaveza policije da svojim radom na terenu doprinosi da građani Republike Srpske budu što bezbjedniji.

 

U okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske, pripadnici Policijske uprave Zvornik su darovali krv, upriličili prezentaciju materijalno-tehnička sredstva i edukatvna predavanja iz oblasi bezbjednosti saobraćaja za učenike osnovnih škola, kao i za predškolski uzrast, organizovali prijem za penzionisane kolege, kao i druge aktivnosti.

M.Gutalj (SRNA)