Obilježen Dan opštine u Milićima i dodijeljena priznanja

MILIĆI

Obilježen Dan opštine u Milićima i dodijeljena priznanja

Svečanom sjednicom Skupštine opštine Milići obilježen je Dan opštine, kojoj je prethodilo polaganje cvijeća na Spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske u centru grada.
Opština Milići na današnji dan prije 26 godina i formalno se razdružila sa opštinom Vlasenica u čijem sastavu je bila i konstituisla se kao samostalna lokalna zajednice.
Na svečanoj sjednici, predsjednik Skupštine opštine Milići Branislav Novaković podsjetio je da je ova opština obrazovana na osnovu zakona donesenog u parlamentu Srpske Republike BiH 28. februra 1992. godine.
– Moglo bi se reći da je tada obnovljena opština Milići koja je 1962. godine ukinuta zbog teritorijalne reorganizacije BiH. Evo već punih 26 godina, iz godine u godinu, radi se na stvaranju što kvalitetnijih uslova za rad i život na ovom području – rekao je Novaković.


Načelnik opštine Milići Momir Lazarević rekao je da ova lokalna zajednica spada u red srednje razvijenih, sa bogatim prirodnim resursima kao što su šume, rude i drugi potencijali.
– Ta prirodna bogatstva, prije svega ruda boksita, osmišljenom i racionalnom eksploatacijom od Kompanije „Boksit“ kroz nekoliko proteklih decenija pretočena su u druga dobra za potrebe građana opštine Milići i društva u cjelini i to ne samo Milića nego i regije i šire – rekao je Lazarević.
Povodom Dana opštine, odlukom Skupštine opštine na današnjoj svečanoj sjedici uručena su priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i preduzećima.
Priznanje „Povelja opštine Milići“ dodijeljena je samostalnoj trgovinskoj radnji „Riva“ Milići i profesoru Srednjoškolskog centra „Militun Milanković“ iz Milića Vojkanu Mujičiću.

Priznanje „Posebna povelja opštine Milići“ dodijeljeno je milićkom preduzeću „Samatini“, a priznanje „Zlatna povelja opštine Milići“ Ljubinki Savić, majci poginulog borca.

„Zlatna povelja opštine Milići“ dodijeljena je posthumno Radenku Bačiću za zasluge u odbrambeno-otadžbinskom ratu i stvaranju Republike Srpske.

Čestitku povodom Dana opštine Milići građanima i rukovodstvu ove opštine uputili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

Realizovana akcija „Kap krvi da budemo prvi“

Povodom obilježavanja Dana opštine Milići u Srednjoškolskom centru „Milutin Milanković“ organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija se realizuje već sedmi put u saradnji sa Službom za transfuziju Opšte bolnice u Zvorniku. Doprinos akciji dao je veliki broj građana opštine Milići, kao i maturanti srednjoškolskog centra.

Ovom prilikom prikupljeno je 39 doza krvi.