Završeni „Dani pozorišta“ u Bratuncu

BRATUNAC

Završeni „Dani pozorišta“ u Bratuncu

Izvođenjem monodrame „Ogledalo“, Omladinskog pozorišta „Milica Topalović“ iz Bratunca, završeni su drugi „Dani pozorišta“ u ovoj opštini.

Ova manifestacija kulture, tokom koje je izvedeno pet predstava, privukla je veliku pažnju publike te je svih pet večeri sala bilo puna ljubitelja pozorišne umjetnosti.

Prve večeri, kada su beogradske glumice Tanja Bošković i Rada Đuričin izvele pozorišni komad „Primadone“, u salu nisu mogli da uđu svi zainteresovani. Nakon te profesionalne predstave na pozornici su se predstavili glumci amateri Pozorišta mladih Zvornik, Omladinskog pozorišta „Milica Topalović“ iz Bratunca i Amaterksog pozorišta Ljubovija.

Radovan Petković, direktor bratunačkog Doma kulture, organizatora ove manifestacije, ocijenio je da su „Dani pozorišta“ uspješno organizovani i da su privukli veliki broj gledalaca, što je smjernica da manifestacija preraste u tradiciju i da se unapređuje njen kvalitet.

Petković je istakao da je ove godine cilj bio da se promoviše rad lokalnog omladinskog pozorišta koje izuzetno aktivno i kvalitetno radi, što je potvrdilo uspješnim izvođenjem dvije predstave.

Organizaciju „Dana pozorišta“ pomogli su opština Bratunac i srebrenički rudnik „Sase“, kompanije „Gros“.

(www.opstinabratunac.com)