Vatrogasci danas intervenisali četiri puta – Na terenu još uvijek ekipe u Zlatnim vodama i Trnovici

ZVORNIK

Vatrogasci danas intervenisali četiri puta

Na terenu još uvijek ekipe u Zlatnim vodama i Trnovici

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika danas su četiri puta intervenisali na gaženju pošara, od kojih dva puta na pomoćnim objektima, potom na jednom stambenom objektu i jednom šumskom požaru.

Po riječima Slaviše Milića, komandira PVJ Zvornik prva intervencija bila je na kući u Skočiću.

– Nakon toga imali smo intervenciju na pomoćnom objektu u Tabancima i oba ova požara su uspješno i na vrijeme ugašena. Treća intervencija je bila u Trnovici, takođe na pomoćnom objektu. Požar je ugašen, a ekipe još dežuraju na licu mjesta. Osim u Tabancima, gdje je požar nastao nakon paljenja strnjišta, u ostalim je uzrok nepoznat – rekao je Milić i dodao da je su njihove ekipe na terenu u Zlatnim vodama, odnosno području Srpske Varoši, gdje se zapalila borova šuma.

– Uspjeli smo da stavimo i ovaj požar pod kontrolu i ekipe još na terenu gase požar – rekao je Milić.

Usljed jakog nevremena i vjetra, oštećen je i lim na zgradi Z 16 u centru Zvorniku te je jedna ekipa vatrogasaca poslata i tamo na teren.

Iz PVJ Zvornik su apelovali na stanovništvo da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom prostoru, pogotovu njivama gdje se pale strnjišta, jer se usljed jakog vjetra požari brzo šire i teško ih je lokalizovati i ugasiti.

Z.Kuljić