Sa zvorničkim studentima potpisani ugovori o stipendiranju – Za stipendije predviđeno 192.000 KM

ZVORNIK

Sa zvorničkim studentima potpisani ugovori o stipendiranju

Za stipendije predviđeno 192.000 KM

U prostorijama Gradske uprave u Zvorniku potpisani su ugovori o stipendiranju sa 154 studenta za školsku 2017/2018. godinu, koji će tokom godine dobiti iznos od 1.000 KM.

Nakon potpisivanja ugovora, njima je odmah uručena prva rata u iznosu od 100 KM, a dobili su je 122 studenta sa prosjekom ocjena preko 8,5, potom njih 19 sa prve godine studija, nosioci Vukove diplome iz srednje škole, 10 sa master studija čije su ocjene preko 9,00 i tri studenta iz kategorije djece bez oba roditelja ili su sa smetnjama u razvoju.

Stipendiju je, pored ostalih, dobio Ozren Petrović, koji studira Kompjutersku i primijenjenu fiziku u Beogradu, a prosjek njegovih ocjena je preko 9.

 –  Drago mi je da sam dobio stipendiju koja će mi puno olakšati u daljem školovanju. Svi znamo koliko je težak studentski život te je svaka stipendija velika pomoć za nas. Sa druge strane, svaka moralna podrška studentima je od velikog značaja – rekao je Pertrović.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je poručio studentima da imaju podršku svog grada.

 – Koristite svaku priliku da se obogatite znanjem kako bi jednog dana pomogli svojoj porodici, svom gradu i Republici Srpskoj. Drago mi je da poštujete sebe i što cijenite ko ste i odakle ste – istakao je Stevanović.

Pored navedenih kategorija studenata, stipendije su odobrene i za sedam studenata iz kategorije djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida za koje je predviđeno jednokratno davanje u iznosu od 500 KM, te za 115 studenata sa liste slabog materijalnog stanja koji će dobiti jednokratno davanje u iznosu od 300 KM.

Z.Kuljić