Evidantirano 877 prekršaja

VIJESTI ZVORNIK

Tokom akcije ,,Odnos pješak-vozač” evidentirano 877 prekršaja

Policijska uprava Zvornik je od 05.03. do 19.03.2018. godine, sprovela republičku akciju pojačane kontrole saobraćaja, sa akcentom na kontrolu „Odnos vozač-pješak“. U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je 877 prekršaja počinjenih od strane vozača i pješaka učesnika u saobraćaju. Ukupan broj sankcionisanih vozača zbog ugrožavanja pješaka je 748, a broj evidentiranih prekršaja počinjenih od strane pješaka je 129.

Od početka 2018. godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali pješaci, koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede.
Policijski službenici će nastaviti i u narednom periodu da vrše pojačanu kontrolu saobraćaja, sa akcentom na kontrolu „Odnos vozač-pješak“, imajući u vidu da je povećan broj povrijeđenih pješaka u saobraćajnim nezgodama.
Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

PU Zvornik