Pioniri i pionirke Srpskog Sokola najbolji u Republici Srpskoj

BORILAČKI SPORTOVI SPORT SPORT ZVORNIK

Pioniri i pionirke Srpskog Sokola najbolji u Republici Srpskoj

Džudisti Srpskog Sokola učestvovali su na Prvenstvu Republika Srpske za mlađe pionire i kadete koje je održano u Banjaluci i postigli izuzetne rezultate u konkurenciji 33 kluba i preko 300 takmičara. Mlađi pioniri i pionirke kluba iz Zvornika u generalnom plasmanu zauzeli su prvo mesto, kadetkinje su bile druge, a kadeti četvrti u generalnom plasmanu.

U konkurenciji mlađih pionirki zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojile su Sandra Popović, Teodora Bošković, Vedrana Maksimović, Anastasia Mamedović i Jovana Novaković. Srebrenim medaljama su se okitile Kristina Jasikovac i Marija Luledžija, dok je bronzanu medalju osvojila Snežana Savić.

Kod mlađih pionira zlatne medalje za Srpski Soko osvojili su Nikola Radivojević i Danilo Kovačević, srebro je pripalo Pavlu Gurdeljeviću, a bronza Luki Bunijevcu.

Prvo mesto u konkurenciji kadetkinja osvojila je Slađana Erić, dok je srebro pripalo Tamari Rosuljaš. Bronze su pripale Nikolini Popović, Andrei Savić i Milici Maksimović.

U konkurenciji kadeta Marko Rosuljaš je osvojio srebrenu medalju, dok su bronze pripale Iliji Joviću, Bogdanu Vukoviću i Borislavu Mirkoviću.

Treneri Suzana Tripković, Igor Kikić, Dalibor Bošković i Dane Pepić zadovoljni su postignutim rezultatima na ovom takmičenju koje je potvrdilo da je Srpski Soko jedan od najboljih klubova u Republici Srpskoj.

– Ovo je potvrda dobrog i kontinuiranog rada u našem klubu koji puno pažnje posvećuje radu sa mlađim kategorijama. U narednom periodu želimo da još više omasovimo džudo sport u Zvorniku i stvaramo buduće šampione. Moram da se zahvalim trenerima na uloženom trudu, a našim takmičarima na ostvarenim rezultatima – rekao je Onjen Pavlović sportski direktor kluba.