Za rekonstrukciju Doma zdravlja u Srebrenici 125.000 dolara

SREBRENICA

Za rekonstrukciju Doma zdravlja u Srebrenici 125.000 dolara

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić i predstavnici „Rotary kluba Srebrenica“ potpisali su sporazum o rekonstrukciji Doma zdravlja u ovoj opštini. Vrijednost projekta je 125.000 dolara, a opština Srebrenica će izdvojiti 50.000 KM.

 – Već duže vrijeme imamo dobru saradnju s Rotary klubom Srebrenica i oni su mnogo doprinijeli da dobijemo određene donacije. U narednom periodu obezbijedićemo opremu koja je potrebna Domu zdravlja, a takođe ćemo izvršiti sanaciju krova i fasade na objektu – kazao je Grujičić.

Predstavnik Rotary kluba Srebrenica Nedeljko Simić kaže da je potpisanim sporazumom predviđena nabavka opreme za laboratoriju Doma zdravlja, renoviranje svih laboratorijskih prostorija i djelimična sanacija krova, postavljanje toplotne fasade, oluka i ostale prateće stvari koje nedostaju.

 – Ovaj projekt je podržan od Rotary fondacije i naših partnera iz Austrije. Nakon završetka građevinskih radova, nadam se da ćemo pristupiti i obuci medicinskog i nemedicinskog osoblja u Domu zdravlja kako bi bez problema mogli koristiti opremu koju dobiju – rekao je Simić.

(www.srebrenica.gov.ba)