Veljko Sandić najbolji fizičar na Regionalnom takmičenju za učenike prvih razreda srednjih škola – Tadija Matić najbolji matematičar među osmacima

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Veljko Sandić najbolji fizičar na Regionalnom takmičenju za učenike prvih razreda srednjih škola

Na Regionalnom takmičenju iz fizike, održanom u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“, Veljko Sandić, učenik prvog razreda gimnazije ove škole, osvojio je prvo mjesto.

U kategoriji drugih razreda prvo mjesto je zauzeo Jovan Katanić iz Gimnazije „Filip Višnjić“ iz Bijeljine, a iz iste škole je i pobjednik u konkurenciji trećih rezreda Dragan Marković, dok je kod maturanata najbolji bio Stefan Jurošević iz SŠC „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice.

Na takmičenju je nastupilo 48 učenika iz Bijeljine, Milića, Srebrenice, Bratunca, Vlasenice, Ugljevika i Zvornika, a najviše takmičara je bilo iz Bijeljine, njih 18. Nagrade najboljim učenicima su dodijelili nadzornik za fiziku ispred RPZ-a, Milko Babić i Biljana Pisić, direktor JU SŠC „Petar Kočić“.

Tadija Matić najbolji matematičar među osmacima

Zvornička Osnovna škola „Sveti Sava“ danas je bila domaćin Regionalnog takmičenja iz matematike, gdje je u kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojio Tadija Matić iz škole domaćina, koji redovno na takmičenjima osvaja nagrade.

U kategoriji sedmih razreda najbolji je bio Bojan Spajić iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bratunca. Kod devetih razreda prvo mjesto pripalo je Milošu Pavloviću iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice.

Dobar rezultat ostvario je i Njegoš Vidović iz OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika osvojivši drugo mjesto u kategoriji sedmih razreda.

Z.Kuljić