U redove Napretka iz Donjeg Šepka povratila se vedra atmosfera – Borba za opstanak realnost

FUDBAL SPORT

U redove Napretka iz Donjeg Šepka povratila se vedra atmosfera

Borba za opstanak realnost

Na kraju jesenjeg dijela prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske, nad ekipom Napretka nadvili su se bili crni oblaci. Uprava se raspala, došlo je od finansijske i organizacione krize zbog čega je prijetilo odustajenje ekipe iz daljeg takmičenja, a čak se pominjala i najgora solucija – gašenje kluba iz „najfudbalskijeg“ sela Republike Srpske.

U takvim okolnostima i igrači su najavljivali da napuštaju klub tražeći aranžmane u sigurnijim sredinama. Na svu sreću, opšte beznađe nije prihvatao Radivoje Lazarević, čovjek koji je u klubu od osnivanja. Prošao je sve lijepe i manje lijepe trenutke, kao igrač i dugogodišnji predjsednik kluba,  koji se nikako nije htio pomiriti sa nastalom situacijom.

– Nisam htio dopustiti da klub naušta prvenstvo, a kamoli da dođe do gašenja. Sa mnom je ostala nekolicina ljudi, pa smo uz velike napore našli rješenja da klub preživi, a evo i da se konsoliduje i spremno dočeka nastavak prvenstva. Borba za opstanak u Prvoj ligi sada je realnost, ali bih dodao i neminovnost za ovaj kolektiv – rekao nam je Lazarević.

Što se igračkog kadra tiče ostali su oni najvažaniji fudbaleri sa kojima su obavili pripreme trener Dragan Alempić sa pomoćnikom Goranom Makismovićem.

– Pripreme su kasnile i obavljene su u otežanim uslovima. Napustili su nas Nemanja Veselinović i Mirko Simić. Problem je što se na trenizima nisu pojavljivali Ljubiša Jovanović, koji je namjeravao da promijeni klub, te Marko Stojanović i Branko Jevtić, ali ja mislim da će oni ostati i pomoći drugovima u borbi za opstanak. Stigli su nam Vanja Zekić iz beogradske Bežanije, Siniša Jevtić iz Sloge iz Siminog Hana te juniori Drine Dragiša Milošević i Mirko Tošić. Ipak je na okupu ostao 21 igrač i smatram da ćemo spremno dočekati prvu utakmicu sa ekipom Podrinja u subotu. Smatram da su Janjani ekipa po mjeri sa kojom možemo ravnopravno igrati i nadati se osvajanju bodova – dodao je Lazarević.

D.Gajić