Saradnja Džudo saveza RS sa savezima Srbije i Crne Gore

BORILAČKI SPORTOVI SPORT SPORT ZVORNIK

Saradnja Džudo saveza RS sa savezima Srbije i Crne Gore

Predsednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović u poslednjih sedam dana sastao se sa rukovodstvima saveza Srbije i Crne Gore gde je dogovorio unapređenje saradnje i podršku u daljim akcijama DŽSRS.

Sa direktorom Džudo saveza Srbije Draganom Atanasovim i Markom Vukovićev menadžerom za međunarodnu saradnju DŽSS, dogovorena je saradnja u oblasti edukacije trenera i sudija, kao i organizacije trening kampova i takmičenja. U narednom periodu, DŽSS će intenzivirati kontakte sa savezima iz regiona u cilju pospešivanja i produbljivanja saradnje, a sve u skladu sa preporukama MOS-a R Srbije, a poseban vid saradnje ostvariće sa DŽSRS.

Na drugom sastanku sa predsednikom Balkanske džudo federacije, koji je i predsednik Džudo saveza Crne Gore Dragomirom Bečanovićem bilo je reči o predstojecem Balkanskom prvenstvu za kadete i kadetkinje koje ce biti u poslednji vikend mjeseca maja u Banja Luci. Ovo je ujedno i prvi turnir ovog tipa koji ce biti realizovan u glavnom gradu Srpske od osnivana dzudo saveza Republike Srpske 1993 godine. 

– Pored organizacije prvenstva razgovarali smo o mogucoj saadnji DŽSRS i Crnogorskog dzudo saveza kao i buducim akcijama našeg saveza u okviru Balkanske dzudo feeracije. Bez obzira sto je DŽudo savez Republike Srpske sastavni deo BiH dzudo saveza, napori ce biti ulozeni da ovaj savez bude vidljiv i u medjunarodnim dzudo krugovima – rekao je Pavlović

R.Jokić