Tehnički školski centar iz Zvornika i Srednja škola „Lukijan Mušicki“ iz Temerina, potpisali protokol o saradnji

ZVORNIK

Tehnički školski centar iz Zvornika i Srednja škola „Lukijan Mušicki“ iz Temerina, potpisali protokol o saradnji

U cilju ostvarivanja redovnog međusobnog informisanja, rada na zajedničkim projektima, razmjeni učenika i nastavnika i drugim aktivnostima Tehnički školski centar iz Zvornika i Srednja škola „Lukijan Mušicki“ iz Temerina, potpisali su pravno-poslovni protokol o saradnji. Protokolom je još predviđeno međusobno učestvovanje predstavnika škola na seminarima koje oni organizuju, potom organizovanju međusobnih posjeta u cilju analize i dalje saradnje, ostvarivanja interkulturalne saradnje i podržavanja akcija i kampanja u školama sa ciljem proširivanja saradnje.
– Naša škola već godinama unazad uspostavlja veze sa školama u regionu koje imaju iste ili slične obrazovne profile i smjerove, kako bi na osnovu razmjene iskustava i primjera dobre prakse, unaprijedila nastavni proces. Shodno tome je i uspostavljen kontakt sa zvorničkim Tehničkim školskim centrom, održan je radni sastanak i potpisan protokol o saradnji i bratimljenju dvaju ustanova – kaže Milomir Radić, direktor srednje škole „Lukijan Mušicki“.
Direktor Radić je dodao da, osim ovog sporazuma koji služi da unaprijedi nastavni proces, svakako je najbitnije da se učenici različitih nacionalnosti i etničkih zajednica međusobno druže i upoznaju.
Direktor TŠC-a, Goran Grujić, najavio je da će već u maju doći do prve faze razmjene učenika.
– Gosti naše škole biće učenici, direktor i član Opštinskog vijeća za obrazovanje iz Temerina. Učenici iz Temerina će biti smješteni kod svojih vršnjaka, a za vrijeme boravka će se upoznati sa praktičnom nastavom u našoj školi, a takođe ćemo organizovati izlet, kako bi dočarali prirodna i kulturna dobra ovog podneblja – istakao je direktor Grujić.

(Tekst i foto: www.jutsczv.org)