Tradicionalna akcija učenika SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika – Preko 100 maturanata darivalo krv

ZVORNIK
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: darivanjekrvi not found
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: krv2 not found
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: darivanjekrvi1 not found

Tradicionalna akcija učenika SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika

Preko 100 maturanata darivalo krv

U organizaciji SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika, Crvenog krsta i Službe za transfuziju organizovana je akcija darivanja krvi u okviru koje je preko 100 maturanata i profesora darivalo dragocjenu tečnost. Po riječima Biljane Pisić, direktorice škole, koja je i sama darivala krv, ovo je tradicionalna akcija u kojoj maturanti i profesori pokazuju svoju humanost.

 

 – Pored redovnih školskih obaveza učenici su aktivni i na humanitarnom polju te pored redovnog humanitarnog koncerta u martu mjesecu, oni učestvuju i u akciji darivanja krvi. Drago mi je da je veliko interesovanje učenika i da se njih 110 prijavilo da bude dio akcije, a mi očekujemo da će preko 100 učenika moći da daju dragocjenu tečnost. Od svih sličnih akcija naši maturanti daju najviše doza krvi i oni na ovaj način pokazuju koliko su društveno odgovorni – rekla je Pisić.

 

Jelena Ašćerić, učenica gimnazije prvi put je darivala krv.

 – Drago  mi je da sam dio akcije, a pogotovu jer na isti način razmišljaju i moji drugari te se veliki broj njih prijavio da da krv. Želim da dodam da ćemo i u budućnosti darivati krv kada god se za to ukaže prilika – rekla je Ašćerić.

I Aleksandra Mijić, takođe učenica gimnazije, prvi put je darivala krv.

 – Drago mi je da postoji ova akcija jer na ovaj način možemo da pomognemo nekome i spasimo mu život – rekla je Mijić.

Prema riječima doktora Vladimira Dražića, Služba za transfuziju krvi u Zvorniku, trenutno raspolaže sa dovoljnim dozama svih krvnih grupa, ali navodi da ovakve akcije doprinose da se takvo stanje i održi.

Z.Kuljić