Policija dijelila letke u sklopu akcije „Odnos vozač-pješak“

ZVORNIK

Policija dijelila letke u sklopu akcije „Odnos vozač-pješak“

U sklopu realizacije akcije „Odnos vozač-pješak“, koju sprovodi Policijska uprava Zvornik od 05.03.2018. godine, policijski službenici ove Uprave su u saradnji sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske – Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, u ulici Svetog Save (ispred robne kuće) dijelili letke pod nazivom „Budi vidljiv, ne budi figura“.


Po riječima Miljana Bobara, portparola PU Zvornik, cilj ovih aktivnosti jeste da se ukaže na značaj pravilnog kretanja pješaka uz kolovoz, naročito u noćnim uslovima, obzirom da analize pokazuju da u većini saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci, isti nisu koristili svjetloodbojni prsluk niti su na bilo koji drugi način bili osvijetljeni.

 

U toku 2017. godine, na području Policijske uprave Zvornik, život su izgubila četiri pješaka.
Policijska uprava Zvornik još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, da pješaci obavezno koriste svjeloodbojni prsluk kako bi bili lakše uočljivi, a vozači da povećaju stepen pozornosti u saobraćaju, kako bi svi zajedno doprinijeli poboljšanju stanja bezbjednosti u saobraćaju.

Z.Kuljić