U zaostaloj utakmici Druge košarkaške lige „Zvornik Basket“ savladao ekipu Teslića

KOŠARKA SPORT

U zaostaloj utakmici Druge košarkaške lige „Zvornik Basket“ savladao ekipu Teslića

Ekipa „Zvornik Basketa“ bila je ubjedljiva protiv ekipe „Teslića“ i tako se sasvim približila osvajanju prvog mjesta u grupi Centar. Prve dvije četvrtine nisu nagovještavale ubjedivu pobjedu Zvorničana, jer su se gosti dok su imali snage i zbog manjeg broja igrača u rotaciji, dobro držali.

Teslićani su poveli 8:0, domaći stizali i stigli samo do 18:20. I u drugoj četvrtini, igrači gostiju su ravnopravni i čak su prvo poluvrijeme završili sa vođstvom od 40:39.

Domaći su se trgli i treću četvrtinu dobili sa 24:10, što je bilo dovoljno i da dobiju utakmicmu sa 80:64. Najbolji u redovima „Zvornik basketa“ bio je Dane Mekić sa 24 poena uz pogođene tri trojke.

Po 12 koševa postigli su Riko Rikić i Luka Glamočić, po devet Ljubo Tijanić i Dejan Ristić. Strijelci su još bili Marko Mitrović koji je postigao šest, Darko Hajduković je dodao pet i Aleksa Milićević tri.

Ostalo je da Zvorničani odigraju još utakmicu sa ekipom Šamca i da čekaju derbi sa ekipom Budućnosti iz Bijeljine u gostima, u kojoj će se odlučivati o tituli prvaka i o ekipi koja će sa prvoplasiranim iz grupe Zapad odlučivati putnika u Prvu ligu Republike Srpske.

D.Gajić