Mladi stručnjak iz Zvornika priznat i u svijetu – Novica projektovao „Sunčani grad“ u Mihnenu

ZVORNIK

Mladi stručnjak iz Zvornika priznat i u svijetu

Novica projektovao „Sunčani grad“ u Mihnenu

Znanje i stručnost nemaju granice. One ne postavljaju pitanje da li ste sa Balkana ili ne. Da je to zaista tako pokazao nam je naš sugrađnin Novica Motika, mladi arhitekta koji je angažovan od strane njemačkih poslovnih ljudi da projektuje „Sunčani grad“ u Mihnenu.

Taj projektni koncept na 30.000 kvadratnih metara sadržaće hotel, ugostiteljski, kongresni centar, zatim zonu odmora, cjelokupni spa i fintes centar, sportske terene, sportsku dvoranu, jezero, magične fontane, parkovsku zonu, otvoreni bazen i zonu za djecu.

Motika kaže da ga narednog utorka očekuje prezentacija projekta investitorima u Njemačkoj.

 – Projekat se realizuje u javno-privatnom partnerstvu. Njihova želja je bila da objedine što više sadržaja na jednom prostoru i da ujedno pruže izvanredne uslove svakom korisiniku uz razvijanje sportskog turizma. Bruto površina hotela iznosi 10.000 kvadrata, sa svim tehničkim elementima, smještajnog  kapaciteta 400 ležajeva.


Hotel je u osnovi u obliku bumeranga sa futurističkim izgledom gdje fasada i kaskade dominiraju i ujedno prave formu minimalizma. Posljednja etaža formirana je kao nautička forma sa palubom, vinskim barom sa otvorenom terasom od 500 kvadrata, kao i spa centrom. Cjelokupan kompleks je indirektno i direktno osvjetljen, parcelu opisuju saobraćajnice prvog i drugog reda, a sam kompleks od auto-puta udaljen je 200 metara te će i po tom osnovu kompleks biti direktno uočljiv i privlačan za sve putnike, tj.turiste – kaže Motika.


Novica je dodao da su investitori iz Njemačke boravili u Hotelu „Vidikovac“ u Zvorniku, čiju je rekonstrukciju on projektovao te da su bili prezadovoljni uređenjem i iskorištenim prostorom.

 – Zahvalan sam Jakovu Galiću na izuzetnoj saradnji prilikom projektovanja i rekonstrukcije objekta. Invastitori iz Njemačke su nakon posjete „Vidikovcu“ bili zadovoljni viđenim, a potom su još jednom došli iz Njemačke i pregledali jednu stambeno-poslovnu zgradu u Sarajavu, koju sam ja radio i na nakon toga mi predložili saradnju – ističe Motika.

Z.Kuljić