Od prvog kola juriš na titulu

FUDBAL SPORT SPORT ZVORNIK

Od prvog kola juriš na titulu

Početak prolećnog dela sezone fudbaleri Drine dočekuju potpuno spremni, a glavni cilj prvoligaša iz Zvornika biće borba za prvo mesto na tabeli. U toku zimske pauze sačuvan je gotovo kompletan igrački kadar, a stigla su i tri pojačanja koja će doneti dodatni kvalitet u igri. Šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović je istakao da su pripreme odrađene po planu, te da je odigrano svih sedam pripremnih mečeva.

– Ulazimo spremni u nastavak sezone, a dali smo priliku svim igračima da pokažu šta znaju u pripremnom periodu. Neki igrači nisu ispunili moja očekivanja, dok su neki iskočili iz drugog plana i tu pre svega mislim na juniora Srđana Damjanovića, koji je blizu da bude među starterima u meču protiv Željezničara. Imamo 18 kvalitetnih igrača i jaku klupu, pa očekujemo da svi daju svoj kaksimum. Mi se ne odričemo prvog mjesta, tim prije što imamo informacije da ekipa Rudara iz Prijedoraima određene probleme i da je Zvijezda 09 dovela dosta novih igrača kojima će sigurno trebati period adaptacije, što se može odraziti na igru i rezulatat ovih ekipa. Mi smo imali najmanje trzavica unutar kluba, imamo motiv više, pa su to sve uslovi da u nastavak uđemo sa puno optimizma – rekao je trener Cvjetinović.

Šoper i jedan od najiskusnijih igrača Drine Nikola Vasiljević imao je dosta problema sa povredama ali misli da će mo}i dati svoj puni doprinos uspjehu ekipe.

– Nešto sam manje trenirao ali mislim ću biti spreman za nastavak. Ostali igrači su maksimalno spremni, pa sa pravom očekujemo dobre rezultate. Posjedujemo potrebno isksutvo, a imamo i dosta mladih i talentovanih, ali već iskusnih igrača u timu, pa ostaje da sve to iskoristimo na terenu. Bitno je da je atmosfera u ekipi odlična, da su svi spremni da daju svoj maksimum, pa će doći i rezultati koje očekujemo – rekao je Vasiljević.

Povratnik u redove Drine Radovan Vasić će  biti bitan šraf u veznom redu i od velike pomoćiekipi u borbi za prvo mjesto i titulu.

– Drago mi je da sam se vratio među svoje drugove i imam veliku želju da pokažem da ću biti od koristi. Imamo dobru i kvalitetnu ekipu koja može da uradi puno toga u prolećnom delu šampionata – rekao je Vasić.

Fudbaleri Drine u prvom kolu koje je na programu u subotu gostuju Željezničaru u Banjaluci, dok će premijeru pred svojim navijačima imati sedam dana kasnije protiv Kozare.

D.Gajić