Izuzetni rezultati učenika Muzičke škole „Vojin Komadina“

ZVORNIK

Izuzetni rezultati učenika Muzičke škole „Vojin Komadina“

Na 20. Međunarodnom takmičenju harmonike u Loznici održanom u subotu, učenici Muzičke škole „Vojin Komadina“ ostvarili su izuzetne rezultate. Kako je saopštila v.d. direktora Dijana Zekanović, dvije prve nagrade u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili su Pavle Gurdeljević, učenik petog razreda ove škole, i Vuk Hajduković, učenik prvog razreda. Oba učenika su u klasi prof. Zorice Dražević.


Na Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ održanom istog dana u Bijeljini, učenica prvog razreda Amila Hrustanović u klasi prof. Bojane Nikić osvojila je, takođe, prvu nagradu.
– Učenici odsjeka za gitaru već tradicionalno osvajaju prve nagrade na svim takmičenjima na koja odu, pa je i ove godina na „Primaveri“ prva nagrada otišla u ruke naše Anje Spasojević, učenice petog razreda. Gitaristi su napravili izuzetan rezultat budući da su i ostali učenici koji su učestvovali na takmičenju gitare: Anja Šurbat, Anđela Mišić, Borisav Stanković i Jana Gurdeljiević osvojili drugu nagradu, a Nina Savić treću – rekla je Zekanovićeva.


Ona je istakla da je protekli vikend bio izuzetno uspješan za učenike i profesore zvorničke Muzičke škole, jer je svaki uspjeh učenika ujedno i uspjeh škole i pokazatelj da profesori i učenici dobro rade.
– U školi vlada takmičarska i radna atmosfera, jer takmičari i profesori nastavljaju, nakon ovih uspjeha, još vrednije da rade spremajući se za republičko takmičenje u Banjaluci koje nas očekuje krajem mjeseca, a ujedno i za tradicionalni koncert povodom Dana žena koji će biti održan u srijedu, 7. marta, sa početkom u 19:30 u našoj školi – najavila je Zekanović.

(Slobodanka Savić, GU Zvornik)