Veliki uspjeh zvorničkih džudista – Mirković stekao pravo učešća na Balkanskom prvenstvu

OSTALI SPORTOVI SPORT

Veliki uspjeh zvorničkih džudista

Mirković stekao pravo učešća na Balkanskom prvenstvu

Džudisti „Srpskog Sokola“ iz Zvornika ostvarili su velike uspjehe na jučerašnjim turnirma u Bihaću i Srbobranu. Na Prvenstvu BiH za seniore i djecu, srebrnu medalju je osvojio Rajko Mirković, a bronzane Vasilije Vujičić i Bogdan Vuković, dok je u kategoriji djece Stefan Radivojević osvojio srebrnu medalju. Mirković je na ovaj način stekao pravo učešća na Balkanskom prvenstvu.

Na 20. Međunarodnom turniru „Turija“ u Srbobranu, gdje je učestvovalo 300 takmičara iz pet država, Srbije, Rumunije, Mađarske, Makedonije i BiH, zlatne medalje osvojile su Sandra Popović, Viktorija Džinić i Teodora Bošković, dok su srebrni bili Vedrana Maksimović, Rade Pantić, Anastasija Memedović, Andrea Marković i Stefan Vukićević, a bronzane medalje su osvojili Tamara Todorović, Uroš Rosuljaš, Nikolina Rosuljaš i Milica Radić. Mlade džudiste su vodili treneri Dane Pepić i Dalibor Bošković, a na ovom turniru, u konačnom plasmanu, mlađe pionirke osvojile su pehar za najbolje na truniru.

Predsjednik kluba Dragan Božović i sportski direktor Ognjen Pavlović zadovoljni su postignutim rezultatima na Prvenstvu BiH i na turniru u Srbiji koji je ujedno provjera za Prventsvo RS i BiH za uzrast mlađih i starijih pionira.

Z.Kuljić