Proslavljeni odbojkaški as Vladimir Grbić posetio Zvornik

OSTALI SPORTOVI SPORT SPORT ZVORNIK

Proslavljeni odbojkaški as Vladimir Grbić posetio Zvornik

Grbić na prijemu kod gradonačelnika Stevanovića

Funkcioner Olimpijskog komiteta Srbije i jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena Vladimir Grbić boravio je danas u Zvorniku, te odžao pokazni čas odbojke u školi odbojke ,,Libertas“.

Proslavljeni odbojkaš je istakao da je reka Drina jedan od simbola Zvornika i da je to reka u koju se zaljubio na prvi pogled.

– Ovo nije prvi put da sam u Zvorniku i zaista mi je drago što sam danas ovde, jer je Drina jedna od mojih prvih ljubavi. Stigao sam na poziv škole odbojke ,,Libertas“ sa kojom imam kontakt već duže vreme i čiji polaznici redovno dolaze na moj kamp koji se leti održava na Zlatiboru. Pokušaću na pokaznom času odbojke deci što više približim neke motoričke i ortopedske vežbe, jer nažalost danas mladi sve više imaju probleme sa kičmom i dijabetesom. Želim da ovu decu koja treniraju odbojku jednostavno sjedinim sa loptom kako bi nastavili sa treninranjem i izrasli su zdrave ljude. Siguran sam da ću nastaviti da dolazim u Zvornik, a nije isključena ni neka saradnja sa gradskim vlastima kako bi dodatno unapredili sport na ovim prostorima – rekao je Grbić.

Veliko ime srpske odbojke ugostio je i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i tom prilikom Grbiću uručio prigodne poklone.

– Velika je čast i zadovoljstvo ugostiti jednog ovako velikog čoveka i sportistu koji je u odbojci osvojio sve što se osvojiti može. Imali smo jedan veoma konstruktivan razgovor i nadam se da će naši sportisti i sportski klubovi napraviti još neki vid saradnej sa Vladimirom Grbićem u budućnosti – zaključio je Grbić.

R.Jokić