Mladi zvornički košarkaš Sergej Jeremić prelazu u redove Mege Bemaks

KOŠARKA SPORT

Mladi zvornički košarkaš Sergej Jeremić prelazu u redove Mege Bemaks

Sanja poteze Miloša Teodosića

Mladi Sergej Jeremić, jedan od najpoznatijih izdanaka škole KK „Zvornik Basket“, od jeseni će postati  član kluba iz ABA lige „Mege bemaks“. Lovci na talente iz Beograda, bili su brži od drugih klubova pa će ovaj trinaestogodišnji, veoma talentovani košarakaš ponijeti dres kluba koji pruža mladim igračima mogućnost napredovanja. Visok je 180 centimetara i igra na poziciji pleja.

– Treniram već sedam godina u ekipi „Zvornik Basketa“ u kojoj sam imao prilike da dosta naučim. Imao sam razgovore sa ekipom „Sparsa“ iz Sarajeva, ali sam se odlučio za Megu. Mislim da su mi najveći kvaliteti brzina i tehnika. Učestvovao sam dva puta na košarkaškom kampu „Teo“, a inače mi je Miloš Teodosić uzor iz domaće košarke, a Stef Kari na međunarodnoj sceni – rekao nam je Jeremić.

Trener „Zvornik Basketa“ Dejan Gajić, ima samo riječi hvale za ovog mladog košarkaša.

– Sergej je u našem klubu od osnivanja i prošao je sve selekcije. Radi se o veoma telentovan momku, koga krasi fantastična želja za radom i uspjehom. On je pravi lider na terenu pa vjerujem da će, bilo gdje da ode, da se izbori za svoje mjesto. Ima izvanredne fizičke predispozije, igra timski, nije škrt. On je pionir, a trenira sa kadetima i juniorima i igra ligu mlađih kategorija. Željeli smo ga registrovati za seniorski tim, koji igra Drugu ligu Republike Srpske, ali nismo znali da li će naći angažman u drugom klubu – rekao je Gajić.

Nakon odlaska Milana Vukajlovića u Italiju, Jeremić je još jedan igrač koji će preći u renomirani klub, što je dokaz da se u KK „Zvornik basket“ radi kvalitetno na stvaranju mladih igrača.

Vjerujemo da će Stefanovim stopama ubrzo krenuti još neko, što bi bilo priznanje i KK „Zvornik Basket“, ali i gradu Zvorniku.

 

D.Gajić