Snijeg otežao saobraćaj u Zvorniku

ZVORNIK

Snijeg otežao saobraćaj u Zvorniku

Snijeg koji već tri dana neprekidno pada u Zvorniku prouzrokovao je kašnjenja u lokalnom autobuskom saobraćaju, a prema policijskim izvorima u protekla 24 časa na području PU Zvornik zabilježeno je pet saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom. Prema podacima iz Gradske uprave Zvornik najteža situacija je na području mjesnih zajednica Kamenica, Snagovo i Pilica gdje ima smetova te su ekipe upućene na teren.

 – Ekipe zadužene za čišćenje grada su na terenu i uklanjanje snijega se vrši prema prioritetima – rekli su u Gradskoj upravi u Zvorniku i podsjetili na obavezu vlasnika poslovnih prostora da su obavezni da uklone snijeg ispred svojih radnji, kao i zajednica etažnih vlasnika da čiste snijeg ispred svojih ulaza.

Iz preduzeća „Drinatrans“ su saopštili da nije bilo skraćenja autbosukih linija, ali da je zabilježeno kašnjenje iz najudaljenijih mjesnih zajednica od 10 do 20 minuta.

 – Autobusi su jutros sa pojedinih linija kasnili, ali su došli sa svih odrednica. Ne znamo da li će u toku dana ići do kraja linije ili će voziti do skraćenih relacija – saopštili su iz ovog preduzeća.

Prema podacima iz „Zvornik puteva“ svi magistralni i regionalni putevi na području regije su prohodni, a vozačima se savjetuje sporija vožnja uz obaveznu potrebu zimske opreme jer su kolovozi zasniježeni, a temperatura preko prevoja Han Pogled je -10, te na tim temperaturama posuta so nema pravi efekat.

Z.Kuljić