U Zvorniku održano poetsko veče

ZVORNIK

U Zvorniku održano poetsko veče

U zvorničkom Domu omladine održano je poetsko veče na kome su nastupili članovi Udruženja građana „Zvonik“, „ASoglasa“ i Kluba pisaca „Vukovo pero“ iz Loznice.
Predsjednik Udruženja građana „Zvonik“ Novka Rašević rekla je da održavanje poetske večeri postaje tradicija u Zvorniku.
„Na poetskoj večeri nastupaju članovi našeg udruženja koje, između ostalog, pruža podršku porodicama, licima sa problemima mentalnog zdravlja i zajednici“, rekla je sinoć Raševićeva i pojasnila da Udruženje radi sa ljudima koji imaju problema vezanim za mentalno zdravlje, njihovim porodicama uz pokušaj da se oni resocijaliziju i budu ravnopravni članovi društva.


Ističući da su ciljevi Udruženja mnogobrojni, Raševićeva je izdvojila pružanje podrške licima sa problemima mentalnog zdravlja i borbu protiv stigme i diskriminiacije, te promociju zdravih stilova života sa ciljem očuvanja mentalnog zdravlja, kao integralnog dijela opšteg zdravlja.
„Naši članovi recituju svoje pjesme, kao i pjesme drugih pisaca po izboru“, rekla je ona i izrazla veliku zahvalnost gostima „ASoglasa“ i „Vukovog pera“, koji su bili gosti poetske večeri.


Rukovodilac „ASoglasa“ Dejan Spasojević naglasio je da Udruženje građana „Zvonik“ radi dobru stvar, odnosno radi na resocijalizaciji svojih članova i uključuje ih u društvene tokove, pogotovo kulturna dešavanja.
„Mi podržavamo rad ovog udruženja“, rekao je Spasojević i dodao da članovi „ASoglasa“ aktivno učestvuju u ovim manifesatcijama, recitujući svoje pjesme i prozne tekstove.
Osnivač i predsjednik Kluba pisaca „Vukovo pero“ iz Loznice Ljubomir Rundić rekao je da ovaj klub ,koji broji oko 75 članova, daje šansu mladim ljudima da pišu i da na poetskim i književnim manifestacijama iskažu to što napišu.


„Ovakve večeri, na kojima mladi pisci, naši članovi, govore svoje i djelimično stihove drugih pisaca, omogućuju da iskažu svoj talenat i istovremeno svojim zapažanjima kod drugih učesnika obogate svoj rad“, rekao je Rundić.
Rundić je član Udruženja knjiženjvnika Srbije i bivši pilot.
Udruženje građana „Zvonik“ je humanitarnog karaktera, osnovano je u maju 2013. godine. Ima za cilj da pomogne i pruži podršku licima i zajednici u mentalnom zdravlju.

(Tekst i foto: Srna)