Objavljena konačna rang lista za stipendije

ZVORNIK

Objavljena konačna rang lista za stipendije

Komisija za dodjelu stipendija iz budžeta Grada Zvornika objavila je konačne rang liste studenata u šest kategorija. Ukupno je konkurisalo 385 studenata od kojih 355 ispunjavaju sve uslove konkursa i to :
– sa prosjekom ocjena većim od 8,50 – 134 studenta,
– nosioci „Vukove diplome“ iz srednje škole – 19 studenata prve godine fakulteta,
– slabog materijalnog stanja – 181 student,
– djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida – 8 studenata,
– djeca bez oba roditelja i djeca sa posebnim potrebama – 3 studenta, te
– studenti master studija sa prosjekom ocjena većim od 9,00 – 10 studenata.
Pravilnikom je propisano da svi studenti sa prosjekom ocjena većim od 8,50, svi studenti prve godine koji su „vukovci“ iz srednje škole, studenti master studija sa prosjekom preko 9,00, studenti bez oba roditelja i studenti sa smetnjama u razvoju imaju pravo na stipendiju u godišnjem iznosu od 1.000 KM.
Studenti iz kategorije porodice poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i slabog materijalnog stanja imaće jednokratnu isplatu u skladu sa raspoloživim sredstvima.
Odluku o dodjeli studentskih stipendija donijeće gradonačelnik Zoran Stevanović u narednih 15 dana, a potpisivanje ugovora sa studentima kojima su odobrene stipendije u iznosu od 1.000 KM na godišnjem nivou planira se do sredine marta.
Konačna rang lista objavljena je na oglasnoj tabli Gradske uprave Zvornik, zvaničnoj internet stranici Gradske uprave www.gradzvornik.org i u svim mjesnim kancelarijama.
U protekloj školskoj godini Gradska uprava je izdvojila 188.000 KM za stipendiranje 323 studenta.

(Slobodanka Savić, GU Zvornik)