Mirković prvi u Republici Srpskoj

BORILAČKI SPORTOVI SPORT SPORT ZVORNIK

Prvenstvo Republike Srpske za seniore i poletarce u džudou

Zlato za Rajka Mirkovića

Na prvenstvu Republike Srpske za seniore i poletarce u džudou, koje je održano proteklog vikenda u Laktašima, Rajko Mirković član Džudo kluba ,,Srpski soko” osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji preko sto kilograma. Iako je još kadet Bogdan Vuković je radio kao senior i osvojio drugo mjesto u kategoriji do 60 kilograma. Prva mjesta kod poletaraca osvojili su: Vukašin Vukotić, Vuk Maksimović, Stefan Radivojević i Rade Pantić, a treći je bio Filip Ješić. U generalnom plasmanu Zvorničani su bili treći.

– Konkurencija je bila veoma jaka jer je u mojoj kategoriji bilo 17 takmičara. Ja sam imao četiri borbe. Spremam se za prvenstvo BiH 3. marta u Bihaću i nadam se dobrom rezultatu – rekao je Mirković za portal Infobirač.net.

U nedelju je u Rumi održan ,,Međunarodni turnir grada Rume 2018” uz učešće 400 takmičara iz šest zemalja, takmičarke Srpskog sokola Sandra Popović i Katarina Mijatović osvojile su dva zlata. Srebrene medalje osvojile su Milica Tijanić, Pavle Gurdeljević i Andrea Mirković. Bronzana odličja su osvojili: Nikola Radivojević, Kristina Jasikovac, Marija Luledžija, Anastasija Mehmedović, Viktorija Džinić, Tamara Todorović i Jasna Grabovica.

Ekipa Srpskog sokola je u konkurenciji starijih pionirki osvojila drugo mjesto ekipno. Treneri Suzana Tripković, Vojislav Tokanović, Dalibor Bošković i Dane Pepić nakon odličnih rezultata imaju puno razloga za zadovoljstvo.

D.Gajić