Abazović: Stanje bezbjednosti stabilno

REGIJA BIRAČ

Abazović: Stanje bezbjednosti stabilno

Na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare Goran Abazović, načelnik PU Zvornik predstavio je sa saradnicima rezultate rada policije u proteklih mjesec dana. On je istakao da je stanje bezbjednosti stabilno i povoljno.

– Nije bilo događaja koji bi izazvali veće uznemirenje javnosti kao ni krivičnih djela  niti narušavanja javnog reda i mira većeg obima. I božićni i novogodišnji praznici kao i kulturno-sportske manifestacijie prošle su bez ikakvih bez incidenata. U januaru je zabilježeno evidentno smanjenje broja krivičnih djela krađe i teške krađe imovine,  smanjen je broj saobraćajnih nezgoda, a istovremeno povećan broj razriješenosti krivičnih djela  – rekao je Abazović.

Govoreći o napadu na člana Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Mila Matića, Abazović je rekao da su nakon napada odmah preduzete sve operativne i istražne radnje koje su rezultirale da je u kratkom vremenu utvrđen identitet lica za koje postoji sumnja da su izvršila fizički napad na Matića.

„Nakon napada na Matića osumnjičena lica su odmah napustila teritoriju Republike Srpske i prešla u Srbiju“, rekao je Abazović i dodao da su zadokumentovane sve aktivnosti osumnjičenih lica i sačinjen izvještaj 2. februara, dok se fizički napad na Matića dogodio 29. januara.

Podjstivši da su osumnjičena lica sa područja Srbije, Abazović je rekao da će dalje procedure ići putem međunarodne pravne pomoći kako bi se osumnjičena lica učinila dostupnim organima gonjenja Republike Srpske.

Z.Kuljić