Rade Krunić pruža odlične partije u dresu Empolija

REGION SPORT

Rade Krunić pruža odlične partije u dresu Empolija

Krunić vraća Empoli u Seriju A

Odlične igre Rada Krunića u dresu Empolija jedan su od razloga velike serije ove ekipe u italijanskoj Seriji B, gde su nanizali jedananest uzastopnih mečeva bez poraza, odnosno pet pobeda zaredom. Ono što posebno raduje jeste činjenica da je Krunić bio strelac i na poslednjoj utakmici kada je njegova ekipa kao gost savladala Askoli sa 2:1. Ovaj rođeni Fočak smatra da njegova ekipa ove godine sigurno može do najelitnijeg ranga u Italiji, Seriji A.

– Nalazimo se u odličnoj formi što potvrđuje serija dobrih rezultata pa se nadam da na proleće možemo stići do neke od pozicija koje nam garantuju povratak u Seriju A. Po kvalitetu i igrama koje pružamo apsolutno to i zaslužujemo. Igram sa velikim samopouzdanjem u klubu i konačno sam se oporavio i dobio pravo mesto u ekipi na kome mogu najviše da pružim – kaže Krunić i dodaje da će uz pojačanja sigurno stići do zacrtanog cilja.

– Tokom zimske pauze smo doveli nekoliko pojačanja i imamo jasan cilj, a to je povratak u društvo najboljih. Prošle godine u Empoliju je bila prava kolonija fudbalera sa naših prostora, a sada smo trenutno u ekipi samo Nikola Ninković, Miha Zajc i ja, ali se odlično snalazimo i atmosfera u svlačionici je zaista dobra, što je ključ uspeha  – rekao je Krunić.

On je dodao da se nada da će ostati u ovakvoj formi, a nakon letošnjih najava o prelasku u nekoliko italijanskih fudbalskih velikana, Krunić ističe da ga ugovor veže do kraja juna ove godine.

– Sve opcije su u igri. Produžetak saradnje sa Empolijem je gotovo izvestan, ali u razgovoru sa čelnicima kluba postigli smo načelan dogovor da u slučaju adekvatne ponude koja bi odgovarala i meni i klubu na leto promenim sredinu – zaključio je Krunić.

Očekuje poziv u reprezentaciju BiH

Krunić kaže da se ne opterećuje time da li će dobiti reprezentativni poziv, ali smatra da ako ostane u ovoj formi da se nada pozivu.

– Svestan sam da imamo veoma jaku reprezentaciju i da je konkurencija na mom mestu žestoka, ali ću učiniti sve da svojima radom i igrama na terenu u dresu Empolija izborim mesto standardnog reprezentatvica – istakao je Krunić.

Rade Jokić

(EuroBlic)