Alesandro Manojlović član AK „Zvornik“ velika atletska nada

OSTALI SPORTOVI SPORT

Alesandro Manojlović član AK „Zvornik“ velika atletska nada

Alesandro ide stopama Borislava Pisića

Ako je suditi po dosadašnjim rezultatima, prije svega u disciplini 110 i 400 metara sa preponama i talentu mladog Alesandra Manojlovića, člana AK „Zvornik“, rođen je novi Borisav Pisić.

Alesandro ima 16 godina, a počeo je trenirati sa šest godina u AK „Akademac“ iz Bijeljine, kod trenera Milana Stojanovića i Momčila Mandića. Prvi znajačajniji uspjeh bio mu je drugo mjesto na prvenstvu BiH na 600 metara. Još uvijek je aktuelan njegov pionirski rekord na prvenstvu BiH na 1000 metara od 2 minuta i 39 sekundi.

 – Moji ozbiljni rezultati počinju prije pet godina, kada sma prešao u AK „Zvornik“ kod trenera Slavice i Momčila Mandića. Prelazim na disciline 110 i 400 metara sa preponama u kojoj sam bio višestruki prvak Republike Srpske i BiH, a osvojio sam više puta prva mjesta na mitinzima u Beogradu i Novom Sadu. Najbolji rezultat sam postigao na prvenstvu Republike Srpske u  discilini 110 metara prepone od 12,50 sekundi, a među najdražim medaljama mi je prvo mjesto na otvorenom prvenstvu Vojvodine – rekao nam je Alesandro.

Trener Momčilo Mandić, očekuje sjajne rezulate od ovog mladog atletičara.

– Uvidio sam njegove fizičke predispozicije i sjajnu tehniku i prabacio ga na prepone. Očekujem još bolje rezultate na predstojećem prvenstvu Balkana i reprezentaciji BiH. Alesandro ima sve uslove da stigne uspjehe slavnog atletičara iz Zvornika, Borisava Pisića – rekao nam je Mandić.

U prošloj godini, Manojlović je uvršten u reprezentaciju BiH, a u ovoj očekuje najbolje rezulate čime bi, ujedno,  ostvario nade trenerskog para Slavice i Momčila Mandića.

D.Gajić