Slavica Mandić, najbolji sportski radnik u atletici u Republici Srpskoj u 2017. godini

OSTALI SPORTOVI SPORT

Slavica Mandić, najbolji sportski radnik u atletici u Republici Srpskoj u 2017. godini

Život posvećen kraljici sportova

Priznanje za najboljeg sportskog radnika u oblasti atletike u Republici Srpskoj, otišlo je u prave ruke. Na svečanoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Republike Srpske, povodom 25 godina od osnivanja, koja je održana u Zvorniku, ovo priznanje je pripalo Slavici Mandić, atletskom entuzijasti, treneru koji zajedno sa mužem Momčilom, uspješno vodi Atletski klub „Zvornik”.

Slavica je diplomirani pedagog-psiholog, a posjeduje licencu atletskog trenera.
– Uporedo sa radom u klubu, osnovala sam i vodim školu sporta za najmlađe pod nazivom „Naučimo našu djecu da hodaju”. Vodim sekciju za žene svih uzrasta, „Zumba ples”, a osnovala sam i sekciju rekreativnog trčanja žena koje su odavno prestale sa aktivnim trčanjem, kroz koju je prošlo dvadesetak polaznica od trideset do šezdeset godina. Neke od njih su već uspjele da istrče dužinu od deset kilometara na mitingu u Beogradu i spremaju se za beogradski maraton ove godine – kaže Slavica Madić.

Gospođa Mandić sa suprugom je svakodnevno na stazi odgajajući mlade atletičare od kojih su neki već afirmisani na nivou Republike Srpske.

Porodica Mandić je sva sportska. Uz majku i oca, atletikom se uspješno bavi mlađi sin Petar, a stariji sin Ognjen je fudbalski golman.

D.Gajić