Dva lica lišena slobode zbog napada na službeno lice

CRNA HRONIKA ZVORNIK

Dva lica lišena slobode zbog napada na službeno lice

Policijski službenici Policijske stanice Bratunac, 03.02.2018. godine oko 01,30 časova, lišili su slobode lica M.L. (1981) iz Bratunca i M.L. (1981) iz Zvornika, zbog počinjenog krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.
Naime, 03.02.2018. godine oko 01,15 časova, na Trgu Miloša Obilića, opština Bratunac, od strane lica M.L. došlo je do narušavanja javnog reda i mira, galamom i vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega na lice mjesta dolazi i drugo lice M.L. koji su potom fizički napali policijske službenike.
Dvojica policijskih službenika su tom prilikom zadobila tjelesne povrede nakon čega im je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Bratuncu. Osumnjičena lica su odbila da se podvrgnu alkotestiranju.
O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

(Miljan Bobar, portparol PU Zvornik)