U Osnovnoj školi „Sveti Sava” stigla oprema za stomatološku ordinaciju

ZVORNIK

U Osnovnoj školi „Sveti Sava” stigla oprema za stomatološku ordinaciju

Oprema za stomatološku ordinaciju, vrijedna preko 20.000 KM, stigla je u Osnovnu školu „Sveti Sava” u Zvorniku, gdje će nakon 26 godina učenici ponovo imati stomatološke usluge. Prema riječima direktora škole Radomira Petrovića novac za opremu je izdvojila Gradska uprava Zvornik.

 – Radi se o veoma značajnom projektu za nas jer na na ovaj način škola dobija još jedan dodatni kvalitet. Ambulanta je u školi radila do 1992. godine, a sada je njen rad obnovljen u istim prostorijama  – rekao je Petrović.

Goran Ivanović pomoćnik direktora kaže da je do početka rada ordinacije ostalo samo da komisija iz Doma zdravlja obiđe prostoriju i vidi opremu te kaže šta je još potrebno za početak rada.

 –  Stomatološke usluge učenicima će pružati stomatolozi iz zvorničkog Doma zdravlja i njihovi tehničari, a samim tim neće biti potrebe za izostancima učenika zbog ovog vida zdravstvene zaštite – naveo je Ivanović.

U prostoriji koja je ranije namjenski bila napravljena za ovaj vid usluge, nabavljena je stomatološka stolica, kompresor i druga oprema potrebna za rad odrinacije.

Kada počne sa radom stomatološka ordinacija će sigruno olakšati odlazak kod stomatologa za svih 1.447 učenika, koliko škola ima u centralnoj školi i područnim odjeljenjima, kao i roditeljima koji neće morati da odvajaju vrijeme i izlaze sa posla da bi djecu odveli kod stomatologa.

Z.Kuljić