Na području PU Zvornik u mjesecu januaru evidentirano 18 lica koja su ilegalno prešla granicu

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Na području PU Zvornik u mjesecu januaru evidentirano 18 lica koja su ilegalno prešla granicu

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su 30.01.2018. godine, oko 07,30 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u ulici Patrijarha Pavla u Zvorniku, zatekli tri nepoznata lica koja kod sebe nisu posjedovala nikakve identifikacione dokumente. Tom prilikom je utvrđeno da se radi o dva državljana Libije i jednom državljanu Tunisa, za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno prešli granicu.
Istog dana, policijski službenici Policijske stanice Bratunac su oko 23,20 časova, u mjestu Pobrđe, opština Bratunac, zatekli 12 lica za koje se sumnja da su ilegalno prešli granicu. Tom prilikom je utvrđeno da se radi o državljanima Libije, Alžira, Sirije, Maroka i Tunisa, koji prilikom kontrole nisu posjedovali nikakve identifikacione dokumente.
Policijski službenici su o svemu navedenom obavijestili Službu za poslove sa strancima-Terenski centar Bijeljina kao i Graničnu policiju Bosne i Hercegovine. Navedena lica su predata na dalje postupanje Graničnoj policiji BiH.

Prije dva dana još tri ilegalna migrantna su otkrivena u Bratnucu. U mjesecu januaru, na području koje operativno pokriva PU Zvornik, otkriveno je ukupno 18 ilegalnih migranata.

(Miljan Bobar, portparol PU Zvornik)