Zvornički srednjoškolci večeras putuju u Sloveniju

ZVORNIK

Zvornički srednjoškolci večeras putuju u Sloveniju

Dvanaest godina saradnje sa školom iz Sežane

Učenici i profesori JU SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika večeras putuju u Sloveniju gdje će učestvovati na 15. Međunarodnom festivalu turizma koji organizuje Turistički savez Slovenije. Ovogodišnja tema festivala je „Kultura u turizmu“, a zvornički srednjoškolci na takmičenju učestvuju sa projektima „Zlatne ruke Zvornika“, za koji je mentor profesorica Elizabeta Jevtić i „Grad u bojama“, mentora profesorice Julijane Mlinarević.
Po riječima Biljane Pisić, direktorice škole, nakon učešća na sajmu učenici i profesori idu u Sežanu gdje će tradicionalno biti gosti u Srednjoj školi „Srečko Kosovel“, sa kojojm sarađuju već dvanaest godina.

 – Mi svake godine posjećujemo ovu školu, kao i oni našu. Ove godine imaćemo zanimljiva druženja i turističko razgledanje Ljubljane. Naša saradnja prenijela se i na lokalne zajednice – rekla je Pisić i dodala da su svake godine na sajmovima turizma u Sloveniji osvajali nagrade, a jednom su osvojili zlatno priznanje.

Jedina škola iz RS na takmičenju

Na takmičenje u Sloveniji će otputovati 14 učenika, pet profesora i direktor škole Biljana Pisić. Zvornička škola biće opet jedina iz Republike Srpske, odnosno BiH, koja učestvuje na 15. Međunarodnom festivalu turizma, a pored njih nastupiće škole iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Slovenije.

„Zlatne ruke Zvornika“ i „Grad u bojama“

Za projekte učenika i profesora SŠC „Petar Kočić“ možete glasati na fejsbuk stranici Turističkog saveza Slovenije. Da bi mogli glasati za spot (lajkovati video), neophodno je da prije toga lajkujete stranicu Saveza sa svog fejsbuk profila. Tek nakon ovoga možete glasati za video. Može se glasati za više spotova, ali za svaki samo jednom. Spotovi zvorničke škole su pod rednim brojem 37 i 38.