Sindikat: Napad na Matića je napad na Aluminu

VIJESTI ZVORNIK

Povodom napada na Mileta Matića oglasio se sindikat radnika Alumine

Sindikat: Napad na Matića je napad na Aluminu

Povodom fizičkom napada na Mileta Matića člana UO Alumine koji su juče oko 16.30 izvršila trojica napadača, kada su Matiću nanijete teške tjelesne povrede oglasio se i Sindikat metalske industrije i rudarstva RS, sindikalna organiozacija ,,Alumina“ Zvornik. Sindikalci ističu da je napad na Mileta Matića napad sve radnike Alumine, a saopštenje prenosimo u cjelosti.

       Nakon svih dešavanja koja su pratila Aluminu u prethodnim godinama, sada smo došli u fazu gdje su ugroženi životi naših vodećih ljudi. Bez obzira što Alumina radi i napreduje, što iz dana u dan zapošljava nove radnike i što menadžment čini sve da se ovaj subjekt podigne u svjetske privredne visine, ipak ima onih kojima je izgleda više stalo da se fabrika zaustavi i da se kao mnogi drugi privredni subjekti proda u staro gvožđe. Neshvatljivo je da organi vlasti tolerišu ovakve pojedince ili grupe. Neshvatljivo je da se pored svih dokaza prelazi preko počinjenog kriminala u Birač-u gdje još niko za to nije odgovarao. Naprotiv, umjesto toga sada imamo situaciju gdje su ugroženi oni koji ukazuju na kriminal, ili pokušavaju da ga spriječe. Sindikat Alumine je zgrožen. Pokušana je fizička likvidacija gospodina Mila Matića, čovjeka koji je sinonim za oporavak i razvoj kompanije. Da li to znači da je greška boriti se za opšte dobro, za svoj narod i svoju državu!? Da li to znači da zaista treba napuštati ove prostore i ostaviti ih u rukama kriminalaca i lopova!? Ovo je zaista kap u prepunoj čaši!

Zato ZAHTIJEVAMO od nadležnih organa da se počinioci i njihovi nalogodavci pod hitno pronađu i sankcionišu. Upozoravamo da je situacija na ivici da se otme kontroli i mi u sindikatu nećemo da snosimo nikakvu odgovornost za sva buduća dešavanja. Ako nadležni organi nisu u stanju, ili iz nekog razloga ne smiju da riješavaju ovaj slučaj, neka to javno kažu. Mi koji smo zaposleni u Alumini, moramo da znamo da li će neko da nas zaštiti, ili moramo sami da se organizujemo. Ako treba da uvedemo vanredno stanje, da radimo pod oružjem, onda to treba da se zna, a ne da živimo u iluziji da neko u ovoj državi hoće i može da brine za bezbjednost njenih građana.

Napad na Mila Matića je napad na sve zaposlene radnike u kompaniji Alumina – kaže se u saopštenju Sindikata metalske industrije i rudarstva RS, sindikalne organizacije ,,Alumina“ Zvornik.