Za zaštitu od neodgovornih vozača traže ležeće policajce

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Za zaštitu od neodgovornih vozača traže ležeće policajce

Nakon našeg pisanja o problemu sa bahatim vozačima, koji izbjegavajući crveno svjetlo na semaforu, na ulazu u Zvornik iz pravca Milića, i odbijanja zahtjeva za postavljanjem „ležećih policajaca”, sa istim problemom su nam se obratili stanovnici paralalne ulice sa magistralnim putem. Naime, na izlazu iz Ulice Svetog Save, od zgrade PU Zvornik do uključenja na magistralni put, vozači često skreću u jednosmjernu ulicu i vrše polukružni izlaz preko pune linije na magistralni put čime ugrožavaju pješake, a pogotovu djecu iz više porodičnih kuća i dvije stambene zgrade u dijelu ove ulice.

Aleksandar Petković, jedan od stanara ove ulice kaže da su se oni, zbog ovog problema, obratili nadležnom Odjeljenju za stambeno-komunalne i poslove saobraćaja, ali su dobili negativan odgovor po pitanju postavljanja ležećih policajaca.

 – Osim toga, oni su nam rekli da u jednosmjernoj ulici ne mogu biti postavljeni ležeći policajci, a već ih imamo u Ulici Patrijarha Pavla, kod Sabornog hrama, koja je jednosmjerna, kao i u  dijelu B-blokova, kod B-19, gdje je saobraćaj jednosmjeran. Ono što nas je posebno iznenadilo je odgovor u kome stoji da mi zapišemo registarske oznake i prijavimo policiji one koji vrše prekršaje pa se pitamo čiji mi to posao moramo da obavljamo – rekao je Petković.

 

On je dodao da podržava ideju stanara zgrade „Obala”, takođe po pitanju postavljanja ležećih policajaca, i dodaje da se saobraćaj u ovom dijelu grada može riješiti samo postavljanjem barijera, odnosno ležećih policajaca kako bi se sačuvali, najprije djeca, a potom i ostali učesnici u saobraćaju od nedogvornih vozača.

 – Policija zaista izađe na teren i kontroliše ovaj dio magistralnog puta i sam izlaz iz naše ulice, ali čim oni odu vozači opet prave prekršaje – kaže Petković, koji radi na obližnjoj benzinskoj pumpi te je svakodnevno svjedok ovih dešavanja.

On je dodao da će se sada, vjerovatno, obratiti kabinetu gradonačelnika Zvornika kako bi oni sa svoje pozicije pomogli u rješavanju njihovog problema.

Z.Kuljić