Školska slava obilježena u obje srednje škole

ZVORNIK

Školska slava obilježena u obje srednje škole

Prezentacijom sekcija, prigodnim programom te lomljenjem slavskog kolača u SŠC „Petar Kočić” je obilježena školska slava „Sveti Sava“.

U okviru programa, za uspješno prezentovanje škole, ove godine dodijeljena je pohvala Slavku Ivanoviću, koji je postigao najveći uspjeh u istoriji škole, plasman na Internacionalnu olimpijadu mladih fizičara u Danskoj, a koji trenutno završava diplomski rad na ETF-u u Beogradu.

 – Zahvalan sam svima, pogotovu mojim profesorima koji su mi pomogli da izaberem pravi put. Izabrao sam ovaj put i ovo zanimanje kako bih mogao da ostanem u našoj zemlji i ovdje radim – rekao je Slavko Ivanović i pozvao profesore, i uopšte odgovorne, da se i u Republici Srpskoj više ulaže u IT sektor, jer je to profesija budućnosti.

Direktorica škole Biljana Pisić, zahvalila se Danijelu Dragičeviću i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku iz čijeg kabineta je stigla donacija u vrijednosti 10.000 KM za opremanje kabineta za bankarske tehničare.

Nakon svečanog dijela programa priređeno je posluženja za sve goste, učenike i radnike škole, a koje su, u najvećoj mjeri, pripremali učenici ugostiteljske škole, smjer kuvar sa svojim profesorima.

Školska slava svečano je obilježena i u Tehničkom školskom centru u Karakaju gdje je, takođe, izveden prigodan program i uz prisustvo gostiju iz javnog života, profesora i učenika obavljeno lomljenje slavskog kolača.

Z.Kuljić