Osnovna škola „Sveti Sava” iz Zvornika obilježila školsku slavu

ZVORNIK

Osnovna škola „Sveti Sava” iz Zvornika obilježila školsku slavu

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku, danas je, u okviru obilježavanja školske slave Savindana, održana „Svetosavska akademija“ na kojoj su učestvovali članovi školskih sekcija .

Direktor škole Radomir Petrović podsjetio je da je ovo jedna od tradicionalnih manifestacija koja se organizuje povodom školske slave.

Petrović je naglasio da na akademiji učestvovuju učenici literarne, recitatorske i dramske sekcije, te članovi školskog hora sa prigodnim programom i dodao da su uručene nagrade za pobjednike literarnog konkursa pod nazivom „Moja škola, moj ponos“.

Prema njegovim riječima, najbolji rad napisao je Marko Moljević, dok su drugo mjesto osvojile Milica Aćimović i Maja Gurdeljević, a treće mjesto Ivana Đurđević, Uroš Lalić i Đorđe Tomić.

Petrović je dodao da je otvorena i izložba likovnih radova učenika ove škole koja nije bila takmičarskog karaktera.

U okviru obilježavanja školske slave Savindana, obavljeno je i lomljenje slavskog kolača. U svim osnovnim i srednjim školama na području grada Zvornika obilježava se školska slava Sveti Sava – Savindan.

Školska slava obilježava se u okviru manifestacije „Svetosavska nedjelja“, koja je počela 23. januara, a završava se 3. februara „Svetosavskim balom“, na kome će nastupiti beogradska glumica Ivana Žigon.

(SRNA, Foto „Ozon“)