Održan 21. Izbor sportiste godine grada Zvornika

SPORT ZVORNIK
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: Sportisti not found

Održan 21. Izbor sportiste godine grada Zvornika

Draškić i Šakotićka najbolji sportisti

U okviru manifestacije Svetosavska nedelja u Zvorniku je po 21. put održan tradicionalni Izbor sportiste godine grada Zvornika. Za najboljeg sportistu proglašen je Srđan Draškić, tekvondoista Srpskog sokola koji je na Svetskom prvenstvu u Severnoj Koreji osvojio bronzanu medalju.

Najbolja sportistkinja je odbojkašica Drine Sanja Šakotić.

Za najbolji klub proglašen je Džudo klub Srpski Soko koji je ove godine ostvario zavidne rezultate u svim uzrasnim kategorijama.

Najbolji trener je Veljko Cvijetinović koji je sa fudbalerima Drine u jesenjem delu sezone stigao do trećeg mesta na tabeli Prve lige RS.

Najbolji trener mlađih kategorija je trener košarkaša Zvornik basketa Dejan Gajić, koji je sa juniorima ovog kluba izborio plasman u Omladinsku Premijer ligu BiH.

Za najuspešnijeg sportskog radnika proglašen je Duško Kusmuk koji je kao trener TKDK Srpski Soko i selektor reprezentacije BiH ostvario ogromne uspehe u prošloj sezoni.

Od 3. do 10. mesta najuspešnijih sportista su se plasirali Vasilije Vujičić džudo), Nikola Drobnjak (kik boks), Nemanja Dragutinović (fudbal), Sredo Vidaković (rukomet), Srđan Gavrić (košarka), Filip Džinić (boks), Edin Atlić (kajak i kanu) i Milica Pelemiš (atletika).

Stručni žiri dodelio je i 16 nagrada za talentovane sportiste, a dobitnici nagrada su: Milan Bjelica (džudo), Julijana Eleković (tekvondo), Aleksandra Stanković (odbojka), Muhamed Alić (košarka), Anes Šrndić (kajak i kanu), Vojo Katanović (karate), Ognjen Markanović (rukomet), Njegoš Drobić (košarka), Alesandro Manojlović (atletika), Nikola Mićić (fudbal), Marija Jokić (tekvondo), Jovica Ašćerić (odbojka), Aziz Ačkanović (kajak i kanu), Đorđe Jevtić (džudo), Jovana Krstić (tekvondo) i Sergej Jeremić (košarka).

Podeljenjo je sedam specijalnih priznanja pojedincima koji su svojim radom doprineli razvoju zvorničkog sporta, a dobitnici su: Miljan Ćosić (tekvondo), Ljubiša Miličić (kajak i kanu), Dragan Božović (džudo), Valentina Šakotić (fudbal), Mladen Ristić (tekvondo), Rajko Mirković (džudo) i Igor Krajišnik (košarka).

R.Jokić