Zvornik Basket na finalnom turniru za prvaka RS

SPORT ZVORNIK

Zvornik Basket na finalnom turniru za prvaka RS

Poslije dva produžetka i velike drame juniori Zvornik Basketa savladali su Heo iz Bileće sa 75:70 i tako se plasirali na finalni turnir za prvaka Republike Srpske. Ova pobjeda dodatno dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da  najvjerovatnije obezbjeđuje zvorničkom klubu plasman u Premijer ligu BiH za juniore čime je ponovljen ogroman uspjeh iz prošle sezone, kada su juniori ovog tima bili jedini zvornički sportski kolektiv u elitnim rangovima.

Nakon što su savladali Radnik 70:67 i doživjeli težak poraz od Slavije 93:48, u direktnom duelu koji je odlučivao za drugu poziciju juniori Zvornik Basketa su odigrali odlično i pobijedili Heo. U regularnom dijelu meča bilo je 52:52, a oba tima su imala nekoliko prilika da riješe susret u svoju korist, ali nisu uspjeli u tome.

U prvom produžetku (14:14 – 66:66) Zvornik Basket je imao prednost od 6 poena, ali su je Bilećani anulirali, prvo smanjivši prednost, a zatim sekund prije kraja postigavši trojku za izjednačenje, te se otišlo u drugi produžetak koji je bio pravi rat nerava. Na kraju su spretniji i hladnokrvniji bili košarkaši Zvornik Basketa (9:4 – 75:70) i slavili veliku pobjedu. Najbolji u zvorničkoj ekipi bio je Darko Hajduković sa 17 poena, po 13 su postigli Aleksa Milićević i Miloš Bošković, a istakli su se i Dejan Ristić sa 11 i Nebojša Ikonić sa 10 poena.

Informativni potral INFOBIRAČ čestita Zvornik Basketu na postignutom uspjehu.

Naš grad, naš klub Zvornik.