Rezultati konkursa za kratku priču „Pravoslavlje i život“

ZVORNIK

Rezultati konkursa za kratku priču „Pravoslavlje i život“

Na konkursu za kratku priču koji je raspisala Svetosavska omladinska zajednica iz Zvornika konkurisalo je 118 autora. Priče su stigle iz Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Inđije, Apatina, Pančeva, Lazarevca, Zrenjanina, Sombora, Vranja, Leskovca, Paraćina, Kruševca, Kragujevca, Vršca, Svilajinca, Vrnjačke Banje, Knjaževca, Šapca, Loznice, Valjeva, Užica, Prokuplja, Jagodine, Velike Plane, Aleksinca, Azanje, Bele Crkve, Nove Varoši, Bijelog Polja, Nikšića, Podgorice, Berana, Banjaluke, Čelinca, Prijedora, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Stanara, Doboja, Šamca, Dervente, Modriče, Zvornika, Bratunca, Milića, Višegrada, Trebinja, Berkovića, Teslića, Tuzle, Haga, Pariza, Beča i Šarlota.

Članovi žirija, Davor Arnaut (mr teologije i mr srpskog jezika i književnosti), Stanislav Tomić (mr filosofije) i Dejan Spasojević (diplomirani pravnik i izdavač), imali su težak zadatak da odaberu tri najbolje priče koje su pristigle na konkurs. Žiri je donio sljedeću odluku:

PRVA NAGRADA:
Rada Janjušić (Doboj) za priču pod nazivom „Let u oblaku sa stomakom od pahulja“;

DRUGA NAGRADA:
Nenad Ćorilić (Loznica) za priču pod nazivom „Preobraženje“;

TREĆA NAGRADA:
Brankica Bogdanović Ćašina (Azanja) za priču pod nazivom „Luda Milja“.

Posebne nagrade žiri dodjeljuje:

Željko Nestorović (Zvornik) za priču „Spoznaja”; Petra Nešić (Niš) za priču „Počast radosti”; Aleksandar Materić (Čelinac) za priču „Trgovac i Matija”; Nenad Andrić (Valjevo) za priču „Ljubavlju Svetac opominje”; Aljoša Vuković (Beč) za priču „’Astonaje”; Miodrag Tasić (Žitkovac/ Aleksinac) za priču „Dragiša Pasuljar”; Vladimir Đorđević (Kragujevac) za priču „Ispovest”; Momčilo Vuković (Bijeljina) za priču „Upoznao sam jednog svetitelja”; Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac (Pariz/ Beograd) za priču „Pravoslavac u duši” i Ivan M. Petrović (Divci/ Valjevo) za priču „Majka i nemajka“.

Dodjela glavnih nagrada biće uprilična u okviru manifestacije Svetosavska nedjelja u Zvorniku, 26. januara 2018. godine u 18 časova, dok će ostale nagrade biti uručene poštom ili prilikom promocije zbornika.

Autori čije priče budu odabrane za zbornik biće naknadno kontaktirani od strane organizatora. Srdačno se zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu. Svetosavska omladinska zajednica iz Zvornika će se potruditi da i buduće organizuje ovaj konkurs kako bi on postao tradicionalan.

(Svetosavska omladinska zajednica Zvornik)