Drina zadržala igrački kadar

FUDBAL SPORT ZVORNIK

Počele pipreme zvorničkog prvoligaša

Drina zadržala igrački kadar

Fudbaleri Drine počeli su pripreme za prolećni deo sezone u kome će pokušati da se umešaju u borbu za prvo mesto. Na prozivci koju je obavio šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović pojavila su 24 igrača i ono najbitnije je da je prvoligaš iz Zvornika zadržao je kompletan igrački kadar iz jesenjeg dela šampionata, dok su ekipu pojačali vezista Milan Nikolić iz Zvijezde 09 i napadač Demir Avdić.

– Pored ova dva pojačanja veoma blizu smo dogovora sa Bobanom Erićem koji je posldnju polusezonu igrao za Borac i Stefanom Pečenicom koji je nastupao za Napredak, a koji su ponikli u Drini. Pored njih razmišljamo o dovođenju zadnjeg veznog igrača čime bi igrački kadar bio kompletiran. Kompletne pripreme ćemo odraditi na našim terenima i planirano je odigravanje sedam pripremnih mečeva od kojih je prvi na programu 3. februara protiv Loznice. Zatim slede susreti sa Slogom (GC), Lešnicom, Drinom iz Ljubovije, Slavenom iz Ži

vinica, Proleterom iz Slavinovića dok je generalna proba pred početak prolećnog dela sezone zakazana za 3. mart protiv Napretka iz Donjeg Šepka. Ne odričemo se šampionskih ambicija i naš glavni cilj će biti da ostanemo u samom vrhu tabele, a ako se ukaže prilika za titulu sigurno ćemo je iskoristiti – rekao je trener Veljko Cvijetinović.

Ekipi je priključeno šest juniora i dvojica igrača iz kadetskog pogona koji će trenirati sa prvim timom i u pripremnom periodu će pokušati da se nametnu šefu stručnog štaba.

– Ti mladi igrači će kroz treninge sa prvim timom osetiti draž borbe za seniorski dres i pokušaću da izvuče njihov maksimum. Sigurno će dobiti priliku kroz neke pripremne mečeve i nadam se da će ukazano poverenje opravdati. Spisak će biti skraćivan i na kraju pripremnog perioda imaćemo 22 imena na koja ćemo računati u prolećnom delu šampionata. I dalje se oslanjamo na svoj igrački kadar, bez dovođenja igrača sa strane, pa će tako ostati i do kraja ove sezone – zaključio je Cvijetinović.

Kapiten Aleksandar Kikić veruje da njegov tim može na proleće da ostvari još bolje rezultate i borbu za titulu učini još neizvesnijom.

U odnosu na jesenji deo imaćemo još jaču ekipu, a konkurencija na svim pozicijama će biti puno jača. pravo iz te zdrave konkurencije treba da izvučemo kvalitet, pa se nadam da možemo da se umešamo u borbu za sam vrh tabele. Do kraja šampionata ima još puno da se igra, ali ako od početka nastavimo sa dobrim igrama koje smo pružali tokom jeseni sigurno možemo poremetiti planove Rudaru i Zvijezdi 09 – istakao je Kikić.

Povratnik u redove Drine Milan Nikolić koji se u matični klub vratio nakon dve i po godine provedene u Zvijezdi 09 očekuje da bude od velike pomoći ekipi u borbi za vrh tabele.

– Stigao sam na pozajmicu iz Zvijezde 09 na šest meseci u Drinu i sigurno je da ću se brzo uklopiti u ekipu, jer sve saigrače dobro poznajem. Nadam se da ću opravdati očekivanja i biti od velike koristi šefu stručnog štaba Veljku Cvijetinoviću i saigračima. Vratio sam se u svoj klub i jedva čekam da opet zaigram pred zvorničkom publikom – zaključio je Nikolić.

R.Jokić