Tekvondo klub „Srpski Soko“ vrši upis novih članova

OSTALI SPORTOVI SPORT ZVORNIK

Tekvondo klub „Srpski Soko“ vrši upis novih članova

Najtrofejniji tekvondo klub u BiH „Srpski Soko“ iz Zvornika, koji je osnovan 1994. godine, vrši upis novih članova. Klub, koji broji oko 100 djece u tri grupe, ima sopstvenu salu koja se nalazi ispod Robne kuće i restorana Avala. Treninzi se održavaju u Zvorniku, utorkom i četvrtkom u 19 časova te u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku, subotom u 17 časova i ponedjeljkom u 19:30 časova. Treneri koji rade sa mladim sportistima su Miljan Ćosić, Igor Tadić, Boris Kusmuk te, kao glavni trener, Duško Kusmuk.

Da su najtrofejniji klub u BiH pokazuju njihovi dosadašnji rezultati:

 – 6 medalja na balkanskim prvenstvima

 – 5 medalja na evropskim prvenstvima

 – 2 medalje na svjetskim prvenstvima

Klub je šest puta bio prvak BiH, a šest godina su njihovi članovi ponosno proglašavani sportistima grada, dok je jedan proglašen za sportistu decenije u Zvorniku.

Medalje na balkanskim prvenstvima osvajali su: Igor Tadić, Vladimir Milošević, Ranka Pepić i Miroslav Josipović.

Evropske medalje osvajali su: Maja Milić, Katarina Kusmuk, Branislav Milošević, Miljan Ćosić i Srđan Draškić, dok su se sa svjetskih prvenstava sa medaljama u Zvornik vratili Srđan Draškić i Miljan Ćosić.

 

Za sportiste grada proglašavani su dva puta Ranka Pepić, potom Maja Milić, Katarina Kusmuk, Branislav Milošević i Miljan Ćosić, koji je izabran i za sportistu decenije u Zvorniku.

Istovremeno, glavni trener Duško Kusmuk je tri puta proglašavan za trenera godine, a ta titula je jednom pripala i treneru Igoru Tadiću.