Stevanović: Uvek se rado vraćam u Zvornik

FUDBAL SPORT ZVORNIK

Zvorničanin Miroslav Stevanović sa velikim uspehom nosi dres Serveta

Stevanović: Uvek se rado vraćam u Zvornik

Sa samo šesnaest godina Miroslav Stevanović je obukao dres prvog tima Drine i u dosadašnjoj karijeri je promenio puno klubova, ali svaki slobodan trenutak iskoristi da dođe u svoj rodni kraj. Brzonogi vezista koji je u dosadašnjoj karijeri nosio dres Vojvodine, Borca iz Banjaluke, Sevilje, Elčea, Alaveša, Đera, Ergotelisa i Željezničara, tokom jesenjeg dela sezone nastupao je sa velikim uspehom za švajcarski Servet.

U petnaest nastupa za ekipu koju trenira Meho Kodro postigao je pet golova i ubeležio sedam asistencija, te tako pokazao da se na njega još uvek može računati u reprezentaciji BiH za koju je do sada uknjižio 13 nastupa i postigao jedan pogodak.

– Zaista ne razmišljam o nekom reprezentativnom pozivu i za mene je trenutno najbitnije da pružam dobre igre u dresu Serveta. Trenutno zauzimamo treću poziciju sa jedanaest bodova zaostatka i utakmicom manje za vodećim Ksamaksom, ali još uvek imamo šansu da ostvarimo plasman u elitni rang takmičenja, jer je ostalo puno utakmica do kraja šampionata. Tokom zimske pauze smo se pojačali u svim linijama tima i na proleće želimo da dokažemo da imamo kvalitet za prvo mesto – rekao je Stevanović.

Božićne praznike Miroslav Stevanović je proveo u Švajcarskoj u društvu prvotimca Serveta Dalibora Stevanovića i pomoćnog trenera Bojana Dimića.

– U Zvorniku sam proveo petnaestak dana i već 3. januara sam otputovao za Švajcarsku. Na dočeku Nove Godine sam bio u Novom Sadu, nakon čega sam dva dana proveo u krugu porodice i onda se vratio u Ženevu. U rodnom gradu imam dosta prijatelja i drugova sa kojima sam se družio tokom boravka i zaista uvek se rado u Zvornik. Naš narod ima poseban mentatilet i za razliku od Švajcaraca zna da uživa. Po tome su nam najsličniji Španci koji imaju puno praznika i žive punim plućima. Sa društvom uvek rado igram mali fudbal, ali tokom ove pauze nisam odlazio u dvoranu i nisam im pružio mogućnost da me pobede i da se raduju pobedi uz uobičajene prozivke – kroz smeh kaže Stevanović.

U dosadašnjoj karijeri Stevanović je imao dosta uspona i sada sa 28 godina može da kaže da poseduje veliko iskustvo.

– Najlepši trenutak u dosadašnjoj karijeri je sigurno taj potpis za Sevilju. Kada mi je Emir Spahić na pripremama reprezentacije BiH rekao da me prati Sevilja, prvo sam mislio da se šali, ali nakon što mi je rekao da se ne zeza i da će me kontaktirati njihovi skauti tih nekoliko dana sam bio u transu. Što se tiče teških trenutaka to je svakako kraj prošlog prvenstva u dresu Željezničara. Imali smo bodovnu prednost u odnosu na Zrinjski i onda u tri poslednja kola to sve prokockali i na kraju ostali bez titule. Bilo mi je izuzetno teško, jer sam osećao da smo izneverili navijače koji su očekivali da ćemo slaviti titulu na Grbavici – rekao je Stevanović.

Najveći klub za koji je Miroslav Stevanović nastupao tokom karijere je Sevilja, a tokom boravka u Andaluziji svlačionicu je delio sa Navasom, Negredom, Rejesom i Kongdobiom. Trener u jednom od najvećih španskih klubova mu je bio Unai Emeri koji sa velikim uspehom trenutno trenira PSŽ.

– Sa svim tim zvezdama sam delio svlačionicu, ali sve je to prolazno. Iz vremena koje sam proveo u Sevilji mi najviše znači prijateljstvo sa Emirom Spahićem koji mi je puno pomogao na čemu ću mu biti zahvalan do kraja života. Sa njim sam od svih saigrača iz Sevilje jedino ostao u kontaktu. Nisam se najbolje snašao u Španiji zbog čega nisam izborio mesto u prvom timu. Proveo u Sevilji, Elčeu i Alavešu godinu i po dana i moram da kažem da Španci žive za fudbal. Zaista mi je bila velika čast da radim sa Unai Emerijem koji je 24 časa u fudbalu i mogu reći da je pravi fudbalski fanatik – istakao je krilni napadač Serveta.

R.Jokić

Bez rivaliteta sa Kodrom

Sadašnji trener Meho Kodro je nekada sedeo na klupi Sarajevo, Stevanović nosio dres Željezničara, ali kako kaže još uvek nisu razgovarali na tu temu.

– U Švajcarskoj se nalazimo na istom zadatku i sa šefom zaista nisam pričao o rivalitetu između Sarajeva i Željezničara, iako ja pratim igre tima sa Grbavice. Sa Kodrom imam korektan odnos i uvek pružam svoj maksimum kako bi na terenu ispunio njegove taktičke zamisli. Šef forsira napadački fudbal i traži visoki presing sa puno trčanja. Dakle njegova trenerska filozifija je napadačka, a uostalom i kao igrač je bio jedan od najboljih evropskih špiceva – zaključio je Stevanović.