Mladog zvorničkog košarkaša Danila Kovačevića prate u Košarkaškom savezu Srbije

KOŠARKA SPORT

Mladi sportski talenti iz Zvornika

Danila Kovačevića prate u Košarkaškom savezu Srbije

Grad Zvornik je oduvijek imao talentovane sportiste od kojih su neki napravili zavidne karijere. U igri pod obručima u Zvorniku stasava upravo jedan takav mladi sportista koga već prate iz Košarkaškog saveza Srbije. Između ostalih, na spisku talentovanih mladih igrača KSS, koji će činiti bazu za klupska takmičenja i budući reprezentativni fond igrača, našao se Danilo Kovaćević,rođen 2006. godine, polaznik škole košarke „Vukovi“ iz Zvornika, koji je prisustvovao treningu talentovanih mladih košarkaša rođenih 2006. godine.

– Jedan od selektivnih treninga bio je u oktobru mjesecu, gdje su prvi put pozvali dječake rođene 2006. godine. Poziv je upućen klubovima koji smatraju da imaju dječake koji mogu odgovoriti zahtjevima Košarkaškog saveza Srbije. Na tom treningu bilo je oko 60 dječaka koje su ocjenjivali stručnjaci iz Saveza. Djeca koja su prošla taj prvi trening, među kojima je bio i Danilo, su pozvana 2. decembra na još jedan trening. Oni će do proljeća imati još nekoliko treninga kako bi ljudi iz Saveza izvršili uvid u fond igrača sa kojima mogu da nastave rad i koji bi trebali biti baza iz koje će se za četiri ili pet godina vršiti odabir za omladinske reprezentativne selekcije – ispričao  nam je Goran Kovačević, Danilov otac, jedan od najboljih košarkaša Republike Srpske, koji je bio i najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Jedanaestogodišnji Danilo je, inače, svestrani sportista jer je uspješan i kao džudista. Aktulni je pravak Republike Srpske u svojoj kategoriji, a osvajao je više domaćih i međunarodnih turnira.

Njegov košarkaški razvoj prati nekoliko klubova iz Republike Srpske i okruženja.