Nastavak „Fiš“ projekata u Zvorniku

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Nastavak „Fiš“ projekata u Zvorniku

Gradski vodovod za pet mjesnih zajednica

Rekonstrukcijom glavnih gradskih ulica u Zvorniku, 2012. godine, krenule su aktivnosti na rekonstrukciji i izgradnji novih vodovodnih sistema na području ove lokalne zajednice, a prvi projekti koji će se završiti ove godine su vodovodni sistemi u Tršiću i pojedinim gradskim ulicama. Ovi projekti su samo dio predviđenih aktivnosti, jer se planira izgradnja vodovodnog sistema u Lokanju, Pilici, Glumini, Oraovcu i Križevićima.

Po riječima Bojana Ivanovića, zamjenika gradonačelnika Zvornika sredstva za ove projekte u iznosu od 900.000 KM su obezbijeđena kraditnim zaduženjem.

 – Radi se o „Fiš“ projektima gdje je bilo predviđeno da 50 odsto sredstava dođe kroz kredit, 35 odsto kroz grant sredstva Vlade RS, a 15 odsto kroz naše ulaganje. Međutim, kako je u jednom trenutku nestalo grant sredstava mogli smo ili odustati od ovih projekata ili uzeti kredit i nastaviti da ih dalje sprovodimo, što smo i uradili – rekao je Ivanović i dodao da će zbog ove situacije u narednim projektima Vlada Republike Srpske uvećati grant sredstva Zvorniku.

Prema njegovim riječima, završetkom ovih projekata Gradska uprava će nastaviti da radi na izgradnji vodovodnih sistema u Pilici, Lokanju, a potom i u Križevićima, Glumini i Oraovcu kako bi u ovim mjesnim zajednicama dobili pitku vodu iz gradskog vodovoda.