MALEŠEVIĆ URUČIO PAKETE DIDAKTIČKOG MATERIJALA VRTIĆU I ŠKOLAM

ZVORNIK
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: GalerijaMalesevic not found

MALEŠEVIĆ URUČIO PAKETE DIDAKTIČKOG MATERIJALA VRTIĆU I ŠKOLAM

ZVORNIK, 11. JANUARA /SRNA/ – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević uručio je danas Dječijem obdaništu „Naša radost“ i svim osnovnim školama na području grada Zvornika pakete didaktičkog materijala, a povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.
Malešević je rekao da rezultati koje postiže Dječiji vrtić „Naša radost“ zaslužuju da ministar češće dolazi i donese skromne poklone ovoj ustanovi kao zahvalnost tim ljudima koji ovdje rade i ulažu trud u vaspitanju djece.
„Nadam se da će i novi vrtić koji je u planu da se radi ubrzo postati tijesan i da će se za nekoliko godina graditi još jedan novi, što bi bilo jako dobro jer bi to bio vjetar u leđa da Republike Srpska napreduje, što je garancija opstanka na ovim prostorima“, rekao je Malešević.
On je pojasnio da poklon didaktičkog materijala predstavlja učenje kroz igru na što boljem upoznavanju Republike Srpske, njenih gradova, pojmova i znamenitosti.
Izrazivši nadu da će to biti korisno za sve starije vrtićke grupe na upoznavanju Srpske, Malešević je ponovio da je resorno ministrastvo svim osnovnim školama na području grada Zvornika poklonilo didaktičke igračke.
„To je poklon resornog ministartstva za Dan Republike Srpske svim osnovnim školama, pošto četvrti razredi uče kartografiju i počinju polako ulaziti u geografske pojmove, pa im je potrebna jedna ovakva igračka da saznaju mnogo više o Republice Srpskoj“, rekao je Malešević.
Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković zahvalio se na poklonu i naglasio da će to biti satisfakcija da se u vrtiću radi još bolje u službi djece koja koriste usluge vrtića, kao i njihovih roditelja.
Usluge vrtića koristi oko 210 djece, dok je oko 80 na čekanju.
Ministar Malešević će, nakon posjete vrtiću prisustvovati svečanoj akademiji pod nazivom „Republici Srpskoj za 26. rođendan “, koju povodom Dana Srpske organizuju resorno ministartstvo, Republički pedagoški zavod i grad Zvornik. /kraj/msg/foto