Brazilci pojačavaju Zvijezdu 09

FUDBAL SPORT

Brazilci pojačavaju Zvijezdu 09

Tokom zimske pauze prvoligaš iz Etno sela Stanišići u svoje redove je doveo nekoliko provjerenih pojačanja, a već sjutra ekipu će pojačati četiri fudbalera iz Brazila.

Predsjednik kluba Boris Stanišić ističe da će saradnja biti dogovorena sa najmanje dva Brazilca, dok će ostali biti sedam dana na probi, te da vjeruje da će pojačanja donijeti dodatni kvalitet u igri njegovog kluba.

– Poslije Miljana Govedarice, Sinana Samardžića, Filipa Erića i Davora Arnautovića dogovorili smo saradnju sa četiri fudbalera iz Brazila, te se tako pojačali u svim linijama tima pred nastavak šampionata. Već sjutra pripremama se priključuju Vendel Ribeiro Piedade, Adriel Viliam Santos, Ramon Fereira Goes i Gustavo Luis Silva. Oni stižu preko direktora Sent Poltena koji je prijatelj našeg kluba i svesrdno želi da nam pomogne u borbi za titulu i ulazak u Premijer ligu BiH. Pored ovih fudbalera očekujemo da stigne i jedno pojačanje iz Srbije u veznom redu čime bi završili ogroman posao oko dovođenja igrača u toku zimske pauze. Novi šef stručnog štaba Dragan Mićić imaće sve uslove za kvalitetne pripreme, pa se nadamo da ćemo na proljeće ostvariti svoj cilj i naredne sezone zaigrati u elitnom rangu BiH fudbala – rekao je Stanišić.

Pripreme za proljetni dio sezone ekipa Zvijezde 09 će početi 15. januara.

R.Jokić