VELIKANI BRUJE O NJEMU Evropski komentatori lome jezik: Da li ste znali zašto Sergej ima dva prezimena?

FUDBAL SPORT

VELIKANI BRUJE O NJEMU Evropski komentatori lome jezik: Da li ste znali zašto Sergej ima dva prezimena?

Sergej Milinković-Savić je jedan od najtraženijih evropskih fudbalera u Evropi u ovom prelaznom roku. Vezistu Lacija mnogi velikani žele u svojim redovima, o njemu se pišu hvalospevi, ali se i govori o njegovom “duplom” prezimenu, koje je veliki problem za evropske komentatore.

Odakle Sergeju dva prezimena? Nema čoveka u Srbiji, ali i u Evropi koji se bar jednom to nije zapitao. Tajna leži u mestu njegovog rođenja.

Naime, njegov otac Nikola Milinković bio je fudbaler Bečeja, a majka Milana Savić nekada je igrala košarku. Dakle, potiče iz sportske porodice. Put je Sergejevog oca odveo u Španiju, tačniju u Ljeidu, gde se i rodio talentovani fudbaler. Tu dolazimo i do priče o njegova dva prezimena.

U Španiji se tradicionalno koriste dva prezimena, jedno potiče od oca, a drugo od majke. Tako su i Sergej i Vanja od rođenja nosili prezimena Milinković-Savić, a to se nije promenilo ni po njihovom povratku u Srbiju, gde su obojica nastupala za Vojvodinu.
Sergej je sada zvezda evropskog fudbala, ističu se hvalospevi na njegov račun, ali je priličan problem za inostrane komantatore kada u euforiji treba da izgovore Milinković-Savić. Ipak, dosetili su se, pa ga oslovljavaju isključivo imenom, koje tako jako odjekuje u ušima čelnika gotovo svih evropskih velikana.

blic.rs