Obilježavanje Dana Republike

ZVORNIK
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: DanRepublike not found

Obilježavanje Dana Republike

Polaganjem vijenaca na Centralnom spomen obilježju u Zvorniku je započelo obilježavanje Dana Republike Srpske, 9. januara. U znak sjećanja na one koji su dali svoje živote za njen nastanak, vijence su položili predstavnici boračkih organizacija i Gradske uprave. U sklopu obilježavanja Dana Republike gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je organizovao svečani prijem za privrednike, sportiste i druge goste iz političkog, javnog i kulturnog života Zvornika u motelu „Laguna”.

Zvornik domaćin manifestacije RPZ-a

Zvornik će ove godine biti domaćin centralne manifestacije Republičkog padgoškog zavoda Republike Srpske na obilježavanju Dana Republike 11.01. kada će biti održana Svečana akademija u Domu omladine. Tim povodom biće priređenja izložba likovnih radova, te dodijeljenje nagrade za najbolje likovne i literarne radove koji su pripstigli na konkurs RPZ-a na temu Dana Republike Srpske.

Stevanović:Republika Srpska je najvažnije što imamo

Na koktelu za zvanice iz političkog, kulturnog i sportskog života Zvornika gradonačelnik Zoran Stevanović je istakao da je Republika Srpska najvažnije što imamo.

– Na ovaj  dan treba da praštamo i da emitujemo što više ljubavi prema svima. Treba da budemo ponosni na svoj narod koji je očuvao sebe na ovim prostorima i stvorio Republiku Srspku koja predstavlja ono najveće i najvažnije što nam je ostalo nakon raspada SFRJ i ratnih dešavanja koja su iza nas. Treba da se trudimo da unaprijedimo privredni život kako bi mladi ljudi ovdje vidjeli perspektivu i ostajali ovdje. Ono što treba naglasiti je da je Zvornik jedna od rijetkih sredina na ovim prostorima u kojima postoji jedinstvo svih srpskih stranaka – rekao je Stevanović i dodao da razlog tome što svi razumiju da je na njima velika odgovornost da čuvaju i unapređuju ono što je u decenijama prije njih stvoreno.

Dijeljene zastave Republike Srpske

Tokom obilježavanja Dana Republike kod Centralnog spomen obilježja građanima su podijeljene zastave Republike Srpske i pamfleti sa programom proslave ovog značajnog datuma, sjutra 09.01. u Banjaluci.